Κολύμπι με καρχαρίες: 7 μέρη για να το τολμήσεις - iTravellling

Εάν αναζητάς τη δράση στις διακοπές σου, τότε οι παρακάτω προορισμοί σου εξασφαλίζουν κολύμπι με καρχαρίες στα πιο εξωτικά μέρη.

Τι θα έλεγες για κολύμπι με καρχαρίες; Εάν είσαι από αυτούς, που τρομάζουν από την πρώτη σκηνή στην ταινία «Τα σαγόνια του καρχαρία», καλύτερα να αποχωρίσεις. Εάν πάλι ψάχνεις την περιπέτεια ακόμα και στις διακοπές σου, τότε το «ριψοκίνδυνο» κολύμπι με καρχαρίες γίνεται η αγαπημένη δραστηριότητα στους παρακάτω εξωτικούς προορισμούς.

Νήσος Κόκος, Κόστα Ρίκα

Στη νήσο Κόκος στην Κόστα Ρίκα θα μπορείς να συναντήσεις σφυροκέφαλους καρχαρίες και να κολυμπήσεις μαζί τους ανάμεσα σε δελφίνια και άλλα θαλάσσια ζώα.

Οάχου, Χαβάη

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, Οάχου, αποτελεί το πιο ασφαλή προορισμό για κολύμπι με καρχαρίες. Στις παραλίες του νησιού Οάχου μπορεί ο καθένας να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, αφού δε χρειάζεται εμπειρία σε «επικίνδυνα» σπορ, απλά φοράς το μαγιό σου και βουτάς.

Λίμνη Μπέκα, Φίτζι

Η εξωτική αυτή λίμνη φιλοξενεί 8 είδη καρχαριών. Αποτελεί ένα πρωτότυπο καταφύγιο για τη μελέτη των σπάνιων αυτών ζώων. Για κολύμπι με καρχαρίες, αυτή είναι η ιδανική επιλογή.

Βόρειο και νότιο θαλάσσιο πάρκο, Μπαχάμες

Στις Μπαχάμες και ιδιαίτερα στα συγκεκριμένα θαλάσσια πάρκα υπάρχουν πάνω από 40 είδη καρχαρία κάνοντας την εμπειρία μαγική.

Γκαανσμπάι, Νότια Αφρική

Αναμφισβήτητα είναι η περιοχή του λευκού καρχαρία. Αν δε φοβηθείς μέχρι την τελευταία στιγμή, θα μπορέσεις να απολαύσεις από όσο κοντά επιτρέπεται τους λευκούς καρχαρίες μέσα σε ειδικά κλουβιά ασφαλείας.

Μαλαπασκουα, Φιλιππίνες

Η περιοχή Μαλαπασκουα στις Φιλιππίνες θα σου επιτρέψει να κάνεις το όνειρο (ή εφιάλτη) πραγματικότητα για κολύμπι με καρχαρίες. Εκεί υπάρχει μεγάλος πληθυσμός του σπάνιου είδους καρχαρίας – αλεπού, γνωστό για το μέγεθος του και την τεράστια ουρά του με την οποία χτυπά τα θύματά του.

Νήσος Κατ, Μπαχάμες

Εάν δεν σου αρκεί το κολύμπι με καρχαρίες, αλλά θέλεις πιο στενή επαφή, τότε αυτό το μέρος είναι για εσένα. Με ήρεμα, καθαρά νερά, η νήσος Κατ θα σου επιτρέψει να κολυμπήσεις πάνω στον καρχαρία σε χρωματιστούς υφάλους.

Comments