Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε βγαίνουν τα τελικά αποτελέσματα για το voucher - itravelling.gr

Αυτή την εβδομάδα τα τελικά αποτελέσματα για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού.

Μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου αναμένεται η ανακοίνωση των οριστικών Δικαιούχων – Ωφελούμενων για το Πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός, σύμφωνα με την ΔΥΠΑ. Η ΔΥΠΑ έχει ξεκινήσει ήδη την επεξεργασία των ενστάσεων προκειμένου να βγουν γρήγορα τα οριστικά αποτελέσματα, καθώς το πρόγραμμα ξεκινάει επίσημα την 1η Ιουλίου.

Οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Το voucher με το οποίο γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε βγαίνουν τα τελικά αποτελέσματα για το voucher - itravelling.gr

Κοινωνικός Τουρισμός: Επιπλέον διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα νησιά

Για όσους επιλέξουν νησιά όπου υπήρξαν καταστροφές λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και τα παραμεθόρια νησιά, δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν σε έως 10 διανυκτερεύσεις. Πρόκειται για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο, ενώ στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, μέσω του voucher επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) της ΔΥΠΑ την επιταγή κοινωνικού τουρισμού ακτοπλοϊκής μετακίνησης και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων, επιδεικνύουν την εκτυπωμένη επιταγή τους και ζητούν την έκδοση ακτοπλοϊκού «εισιτηρίου κοινωνικού τουρισμού» της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται. Επισημαίνεται πως για καμία κατηγορία δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, εκτός της κατηγορίας πολυτέκνων.

Η ΔΥΠΑ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία έκδοσης ακτοπλοϊκού «εισιτηρίου κοινωνικού τουρισμού». Μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας (web service) εκδίδεται το εισιτήριο και ενεργοποιείται η επιταγή κοινωνικού τουρισμού ακτοπλοϊκής μετακίνησης για τη μετάβαση και την επιστροφή. Η ακτοπλοϊκή μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τη μετάβαση/επιστροφή στον/από τόπο του επιλεγμένου τουριστικού καταλύματος.

Comments