Κλήμα: Το ρομαντικό ψαροχώρι της Μήλου - iTravelling

Το ταξίδι στη Μήλο επιβάλλει στάση στο Κλήμα για να απολαύσεις από κοντά τα χρωματιστά σπίτια και το ηλιοβασίλεμα.

Το ταξίδι σου στη Μήλο δε θα είναι ξεκούραστο. Δεκάδες παραλίες σε περιμένουν για βουτιές, εκδρομές, περιηγήσεις σε αρχαιολογικά μνημεία, κατακόμβες αλλά και γραφικά χωριά έτοιμα να σε σαγηνεύσουν. Για να φύγεις από το νησί χορτάτος και γεμάτος εμπειρίες και φωτογραφίες, η επίσκεψή στο διάσημο πλέον Κλήμα επιβάλλεται. Το πιο ρομαντικό ψαροχώρι της Μήλου σε περιμένει για βόλτες δίπλα στο κύμα στην κυριολεξία και φωτογραφίες με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Εξερευνούμε τα Σύρματα στο Κλήμα

Πρωταγωνιστεί σε κάθε ταξιδιωτικό αφιέρωμα, φωτογράφοι από το εξωτερικό έρχονται για μία και μόνο λήψη και χιλιάδες τουρίστες περπατούν στο «θαλασσινό» μονοπάτι τους. Ο λόγος για το Κλήμα, τη διάσημη περατζάδα της Μήλου, που προσελκύει κόσμο από όλο τον κόσμο για να δει από κοντά τα Σύρματα. Τα Σύρματα είναι τα χαρακτηριστικά διώροφα σπίτια των ψαράδων, όπου αποθήκευαν στο κάτω μέρος του σπιτιού τις βάρκες για να τις προστατεύουν από την κακοκαιρία. Ο συγκεκριμένος οικισμός ξεχωρίζει για τα γραφικά σπίτια με τις χρωματιστές πόρτες. Αξίζει να κάνεις τη περατζάδα και να περιμένεις τη δύση του ηλίου για να βγάλεις μια από τις καλύτερες φωτογραφίες.

Μια θέση για την Αφροδίτη της Μήλου

Το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου μπορεί να φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στο Λούβρο, όμως βρέθηκε στο Κλήμα. Πιο συγκεκριμένα, το 1820 σε ένα χωράφι κοντά στο Κλήμα ένας αγρότης ξέθαψε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Πλέον στο μέρος αυτό υπάρχει μια πινακίδα ενημέρωσης. Το αντίγραφο του αγάλματος μπορεί να το θαυμάσει κανείς στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πλάκα.

Πριν φύγεις…

Κατά την περιήγηση σου στο Κλήμα επισκέψου το Πλιάτσικο, όπου θα βρεις τον πιο χαλαρό τύπο της Μήλου και θα πάρεις τα καλύτερα αναμνηστικά δώρα για εσένα και τους φίλους σου. Θα βρεις μια μεγάλη συλλογή δημιουργημάτων, τα οποία φτιάχνει με υλικά που βρίσκει στη θάλασσα.

Πως θα πας στο Κλήμα:

Στο Κλήμα θα πας με αυτοκίνητο από τον Τριοβάσαλο, αν και θα ταλαιπωρηθείς στο πάρκινγκ. Θα περπατήσεις δύο λεπτά και θα φτάσεις στη γραφική περατζάδα.

iTravelling info:

Εάν πας στο Κλήμα για το ηλιοβασίλεμα και θέλεις να απολαύσεις το φαγητό σου εκεί, καλύτερα κάνε μια κράτηση νωρίτερα, γιατί υπάρχει πιθανότητα να μη βρεις τραπέζι.

Αξίζει να δεις τα ερείπια της παλιάς πόλης και το αρχαίο θέατρο της Μήλου, που βρίσκεται πολύ κοντά.

Comments