Κάραβος: Ένα πειρατικό πέρασμα στην Κρήτη! - iTravelling

Με γαλαζοπράσινα νερά, που οριοθετούνται από πανύψηλα βράχια, δεν είναι να απορείς γιατί αποτέλεσε μυστικό καταφύγιο των πειρατών και όχι μόνο.

Ζήσε για λίγο σαν πειρατής και εξερεύνησε τον πιο μυστηριώδη και εντυπωσιακό κολπίσκο της Ελλάδας. Ο πειρατικός χάρτης σου δε θα σε πάει σε κάποιο απόμακρο νησί, αλλά στην αγαπημένη μας Κρήτη. Στα νότια του Ρεθύμνου, ανάμεσα στον Πλακιά και την Πρέβελη, βρίσκεται ένας μακρόστενος κόλπος περίπου 100 μέτρων, που μαζί με τα πανύψηλα, κρεμαστά βράχια του δημιουργούν ένα φυσικό, μυστικό λιμάνι. Ο λόγος για τον Κάραβο, το πειρατικό φιόρδ της Κρήτης. Αυτό το φυσικό λιμάνι δε μένει στην ομορφιά των απότομων βράχων αλλά σου χαρίζει μια μικρή παραλία με άμμο πλάτους 2 μέτρων και καθαρά γαλαζοπράσινα νερά.

Ο Κάραβος λειτούργησε ως σταθμό για τους πειρατές λόγω της μη ορατής θέσης του, η οποία προστατεύεται από τους κρεμαστούς βράχους. Η πρώτη εικόνα του θυμίζει μια πισίνα μέσα στο πεντακάθαρο νερό του Λιβυκού πελάγους και το μυσταγωγικό φυσικό περιβάλλον του.

Ο βυθός του είναι εξίσου εντυπωσιακός. Με μια βουτιά οι επίδοξοι δύτες μπορούν να ανακαλύψουν το σπανιότερο ανάγλυφο του βυθού στη Μεσόγειο, ενώ η εικόνα συμπληρώνεται με την πλούσια ζωή από ψάρια, φυτά και κοράλλια. Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές μπορούν με μικρά σκάφη να απολαύσουν πολλές παραλίες της κεντρικής Μεσογείου με σύντομες επισκέψεις.

Το όνομα Κάραβος προέρχεται από τη βυζαντινή περίοδο και τους πειρατές, που έβρισκαν καταφύγιο εκεί. Αναφορές για τον Κάραβο υπάρχουν από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, εκεί είναι το μέρος που ο Οδυσσέας μαγεμένος από την ομορφιά του τόπου αλλά και της βασίλισσας Καλυψώ, έμεινε εκεί για επτά χρόνια πριν επιστρέψει στην Ιθάκη.

Δείτε το video και ταξιδέψτε μέχρι τον Κάραβο:

Comments