Κανελένιο γαλλικό τοστ για ένα λαχταριστό πρωινό!

Η Mrs. Cinnamon Bunny μπαίνει με τις πιτζάμες στη κουζίνα και φτιάχνει το πιο λαχταριστό πρωινό. Δοκίμασε το!

Κανελένιο γαλλικό τοστ για ένα λαχταριστό πρωινό! - itravelling.gr

 

Θέλεις να εντυπωσιάσεις φέροντας πρωινό στο κρεβάτι; Λατρεύεις τα γλυκά επιδόρπια ακόμα και το πρωί; Εάν δε θέλεις να μπεις σε μεγάλη διαδικασία μαγειρέματος, αλλά ψάχνεις ένα νόστιμο, υγιεινό και γλυκό πρωινό, τότε τα κανελένια εκδοχή του γαλλικού τοστ πρέπει να μπει στη λίστα σου.

Η Mrs. Cinnamon Bunny βγάζει το γαλλικό τοστ από το τηγάνι, το μεταφέρει στο φούρνο και προσθέτει μπόλικη κανέλα και μήλα με ζάχαρη. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξεις.

Λίστα για ψώνια:

mrs. cinnamon bunny - itravelling.gr

Ψωμί μπριός ή τσουρέκι σε φέτες

4 αυγά

1 κούπα γάλα πλήρες ή γάλα αμυγδάλου

¼ κούπας μέλι

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1 βανίλια

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 μέτρια μήλα

½ κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Κανελένιο γαλλικό τοστ για ένα λαχταριστό πρωινό! - itravelling.gr

Πως θα φτιάξεις το κανελένιο γαλλικό τοστ:

Κόβεις σε λεπτές φέτες το ψωμί. Στρώνεις μια μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το γάλα, τα αυγά, το μέλι, τη βανίλια, τη κανέλα και το αλάτι. Βουτάς τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μείγμα και τις αφήνει για 5 λεπτά.

Ήρθε η σειρά των μήλων. Κόψε τα μήλα σου σε λεπτές φέτες. Βάλε στη φόρμα εναλλάξ μία φέτα ψωμί, μια φέτα μήλο μέχρι να σου τελειώσουν όλα τα υλικά.

Εάν σου έχει περισσέψει καθόλου από το μείγμα αυγών, περίχυσε τα ψωμάκια στη φόρμα. Για εσένα που θέλεις να βάλεις τα αμύγδαλα, τώρα μπορείς να πασπαλίσεις τη φόρμα σου.

Ψήσε το κανελένιο γαλλικό τοστ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Mrs. Cinnamon Bunny tips:

Άφησε το να κρυώσει καλά, μόλις το βγάλεις από το φούρνο για τουλάχιστον 15-20 λεπτά. Σέρβιρε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα!

Καλά ξυπνητούρια!

 

 

 

Comments

*Η αναδημοσίευση των άρθρων επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρουν πηγή με ενεργό σύνδεσμο στη σελίδα μας.