Ήρθαν τα πρόστιμα στους πελάτες που αφήνουν φαγητό τους - iTravelling

Οι εστιάτορες στη Γερμανία αποφάσισαν να πάρουν δράση για να μυήσουν τους πελάτες τους στην μείωση σπατάλης των τροφίμων.

Σκοπεύεις να ταξιδέψεις στη Γερμανία; Εάν η απάντηση είναι θετική, φρόντισε να φας όλο σου το φαγητό! Μπορεί να αυτό να θυμίζει τη μητέρα σου, όμως οι Γερμανοί εστιάτορες δεν αστειεύονται και αρχίζουν να κόβουν πρόστιμα σε όποιον αφήνει φαγητό στο πιάτο του. Με τους λαούς που στερούνται τροφής να πολλαπλασιάζονται και την οικονομική κρίση να εκτοξεύεται στα ύψη, οι υπεύθυνοι των γερμανικών εστιατορίων πήραν άμεσα μέτρα, τόσο για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο όσο και για να βρουν μια λύση στο πρόβλημα αυτό.

Πρόστιμο σε όσους αφήνουν το φαγητό τους

Με στόχο να μειώσουν την σπατάλη φαγητού, το οποίο οι καταναλωτές δεν τρώνε και πετάνε, οι Γερμανοί αποφάσισαν να βάλουν πρόστιμα σε όσους αφήνουν το φαγητό τους. Η αρχή έγινε από τα εστιατόρια, τα οποία διαθέτουν μενού με μπουφέ και τις περισσότερες φορές αναγκάζονταν να πετάξουν τεράστιες ποσότητες φαγητού, που περίσσευαν.

Μπορεί η αρχή να έγινε στα εστιατόρια της Γερμανίας, όμως πολλές είναι οι χώρες που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν τέτοιου είδους πρόστιμα, όπως η Βρετανία. Ήδη ο Luan Guoyu υπεύθυνος του sushi bar, Yuoki στη Στουτγάρδη, έχει βάλει ως πρόστιμο ένα ευρώ για όσους δεν καταναλώνουν όλο το φαγητό τους και το ποσό αυτό διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Comments