Η Lufthansa φέρνει το Oktoberfest στα 30.000 πόδια - itravelling.gr

Το πλήρωμα της Lufthansa απογειώθηκε και φέτος φορώντας παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες για να μεταφέρει την ατμόσφαιρα του Oktoberfest σε διάφορους προορισμούς.

Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να άλλαξε τα δεδομένα στις διοργανώσεις μεγάλων εκδηλώσεων και φεστιβάλ, όμως δεν ήταν ικανή να ανακόψει τη λαχτάρα για το Oktoberfest και σε αυτό βοήθησε η Lufthansa. Η αγαπημένη αεροπορική εταιρεία συνέχισε το έθιμο χρόνων και ντύθηκε στα βαυαρικά χρώματα. Ο λόγος για τις νέες στολές του πληρώματος, οι οποίες ήταν άκρως παραδοσιακές προς τιμήν του διάσημου φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα, το πλήρωμα βρέθηκε στη Νέα Υόρκη στις 22 Σεπτεμβρίου και πέταξε προς επιλεγμένα ευρωπαϊκά δρομολόγια, μεταξύ των οποίων την Αθήνα και τη Σαντορίνη φορώντας τις παραδοσιακές στολές.

Η Lufthansa φέρνει το Oktoberfest στα 30.000 πόδια - itravelling.gr

Η Lufthansa με αυτό τον τρόπο τιμά την βαυαρική παράδοση και διαδίδοντας την από το  Μόναχο έως τη Νέα Υόρκη με ενδιάμεσους σταθμούς την Αθήνα, τη Σαντορίνη, ην Κοπεγχάγη, το Ελσίνκι, το Μάντσεστερ, το Βερολίνο, τη Βιέννη και το Σιλτ. Το αεροσκάφος Α350 μετέφερε το πνεύμα του Oktoberfest, ακριβώς όπως ξεκίνησε να γίνεται στις πτήσεις του 1957 για πρώτη φορά.

Οι παραδοσιακές στολές του Oktoberfest

Το ντίρντλ του πληρώματος της Lufthansa για longhaul πτήσεις έχει σχεδιάσει ο σχεδιαστής Angermaier από το Μόναχο. Η παραδοσιακή ενδυμασία “Wiesn-Dirndl” των γυναικών είναι σκούρο μπλε με γκρι-ασημί ποδιά. Οι άνδρες φορούν ένα κοντό δερμάτινο παντελόνι με σκούρο μπλε γιλέκο από το ίδιο ύφασμα του Dirndl. Είναι παράδοση αρκετών ετών κατά τη διάρκεια του Oktoberfest το προσωπικό εξυπηρέτησης της Lufthansa στο Terminal 2, να καλωσορίζει τους επιβάτες φορώντας παραδοσιακή φορεσιά.

Η Lufthansa φέρνει το Oktoberfest στα 30.000 πόδια - itravelling.gr

Λιχουδιές από την Βαυαρία στις πτήσεις και στις Lounge της Lufthansa

Οι Lounge της Lufthansa συνεχίζουν επίσης την παράδοση χρόνων, με τους επιβάτες να μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά βαυαρικά πιάτα, όπως Leberkäs, λαχανοσαλάτα ή πατατοσαλάτα, ψητά αμύγδαλα, πρέτζελ και μπύρα. Στη Business Class σερβίρεται πέστροφα και κρέμα Βαυαρίας, ενώ οι επιβάτες μπορούν, κατόπιν παραγγελίας, να απολαύσουν μπύρα Weiss.

Comments