Η Hyundai καθαρίζει τις ελληνικές θάλασσες!

Σημαντικές πρωτοβουλίες από την Hyundai με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών και σημείο εκκίνησης την Ιθάκη.

Η Hyundai γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών υποστηρίζοντας δύο δραστηριότητες με σκοπό την βιωσιμότητα των θαλασσών και των ωκεανών.

Αρχικά υπο-στηρίζοντας τις ενέργειες καθαρισμού της περιβαλλοντικής οργάνωσης Healthy Seas, στη θαλάσσια περιοχή και τις ακτές της Ιθάκης.

Στη συνέχεια παρέχοντας στους δύτες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Divers Alert Network (DAN) ένα όχημα μηδενικών ρύπων, το Kona Electric.

Έτσι θα συνεισφέρει στην πραγματοποίηση της «Ευρωπαϊκής Περιοδείας Αειφορίας» που διοργανώνουν και θα εκπληρώσει τη δέσμευσή της πρόοδο της ανθρωπότητας.

Στο Βαθύ της Ιθάκης πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση για την έναρξη της ενέργειας, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών, αλλά και κατοίκων του νησιού.

Η Hyundai καθαρίζει τις ελληνικές θάλασσες!

Θαλάσσια ρύπανση γύρω από την Ιθάκη

Ένα εγκαταλελειμμένο από το 2012 ιχθυοτροφείο προκαλεί προβλήματα στην περιοχή γύρω από το νησί της Ιθάκης. Τα κλουβιά ιχθυοκαλλιέργειας, τα δίχτυα και άλλος εξοπλισμός έχουν εγκαταλειφθεί, μολύνοντας το φυσικό περιβάλλον.

Το Σεπτέμβριο του 2020, η μεγάλη καταιγίδα με το όνομα «Ιανός» μετέφερε στο σημείο τόνους βιομηχανικών υλικών. Από πλαστικούς σωλήνες, τσιμεντόλιθους και σκουριασμένα κομμάτια μετάλλου, έως δίχτυα ψαρέματος, νάιλον σχοινιά και πλαστικές σημαδούρες.

Τα διάφορα είδη απορριμμάτων βρέθηκαν να επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας, ενώ άλλα βρίσκονται στον πυθμένα ή διάσπαρτα στις παραλίες.

Η ρύπανση από την καταιγίδα είχε τεράστιες επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα και την τοπική κοινότητα. Μόλις πληροφορήθηκε για την καταστροφή, η οργάνωση Healthy Seas μαζί με άλλους συνεργάτες της, κινητοποιήθηκε άμεσα.

Περιβαλλοντολόγοι, τοπικές αρχές και χορηγοί συγκεντρώθηκαν στην Ιθάκη, αξιολογώντας την κατάσταση για να πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής.

Η Hyundai καθαρίζει τις ελληνικές θάλασσες!

Η μεγαλύτερη ενέργεια καθαρισμού της Healthy Seas

Η συνεργασία με την Hyundai επέτρεψε στην Healthy Seas να οργανώσει αυτόν τον ιδιαίτερα φιλόδοξο καθαρισμό. Λόγω της μεγάλης έκτασης της ρύπανσης, η χειρωνακτική εργασία από μόνη της δεν είναι αρκετή.

Γερανοί και βαριά μηχανήματα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του μεγάλου όγκου ρύπανσης, σε συνεργασία με πολλούς δύτες και σκάφη.

Η Hyundai Ελλάς στηρίζει την ενέργεια παρέχοντας οχήματα Kona 48V Hybrid και Tucson 48V Hybrid για τις μετακινήσεις των στελεχών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί της Ιθάκης.

Την προσπάθεια παράλληλα στηρίζουν Έλληνες δύτες, καθώς και οι τοπικές επιχειρήσεις Odyssey Outdoor Activities και Aquatic Dive Center.

Η συνεργασία ενισχύεται επίσης από το Ολλανδικό Ίδρυμα Ghost Diving. Ομάδα εθελοντών δυτών από Ολλανδία, Γερμανία, Λίβανο, Αυστρία και Κροατία, έφθασαν στην Ιθάκη για τις υποβρύχιες προσπάθειες καθαρισμού.

Παράλληλα, η οργάνωση Healthy Seas σε συνεργασία με την start-up εταιρεία Enaleia οργανώνουν καθαρισμούς ακτών. Με τη βοήθεια από αλιείς της Κεφαλονιάς, να υποστηρίζουν την επιχείρηση με όλα τα απαραίτητα εφοδιαστικά μέσα.

Η εταιρεία Aquafil θα συλλέξει τους τόνους εγκαταλελειμμένων διχτυών αλιείας που θα συλλεχθούν από την προσπάθεια καθαρισμού. Τα λεγόμενα «δίχτυα φάντασμα» και άλλα απόβλητα νάιλον θα αναγεννηθούν σε νήματα ECONYL.

Πρόκειται για ένα υλικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων βιώσιμων προϊόντων. Στο πλαίσιο του Μεσογειακού προγράμματος καθαρισμού της εταιρείας Enaleia, τα υπόλοιπα θαλάσσια πλαστικά που θα συλλεχθούν θα ενσωματωθούν επίσης στην κυκλική οικονομία.

Η Hyundai καθαρίζει τις ελληνικές θάλασσες!

Η Ευρωπαϊκή Περιοδεία Αειφορίας της DAN Europe

Η DAN Europe διοργανώνει Ευρωπαϊκή Περιοδεία Αειφορίας για την προώθηση ενός βιώσιμου τρόπου ζωής και εταιρικής ευθύνης. Οι δραστηριότητές τους υποστηρίζουν καθαρούς ωκεανούς και θάλασσες.

Η Hyundai υποστηρίζει την DAN Europe στο οδικό τους ταξίδι στην Ευρώπη παρέχοντας Kona Electric μηδενικών εκπομπών ρύπων. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 64 kWh, διαθέτοντας αυτονομία 484 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το WLTP.

Δύο πρέσβεις της DAN Europe, η Alana Alvarez και ο Manuel Bustelo, θα διανύσουν με το ηλεκτρικό SUV 11.500 χιλιόμετρα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments