Η «χρυσή» ομελέτα των 1000 δολαρίων - iTravelling

Τo πανάκριβο πρωινό πιάτο με αστακό, χαβιάρι και σχοινόπρασο, που ξεπουλάει κάθε μήνα! Θα έδινες εσύ τόσα λεφτά για μία ομελέτα;Πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για ένα καταπληκτικό πρωινό; Θα διάλεγες ποτέ να γευτείς μία ομελέτα έναντι 1000 δολαρίων; Όχι; Στο Μανχάταν και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Norma έχουν διαφορετική άποψη, καθώς το καλό πιάτο κοστίζει…

Το εστιατόριο Norma, όχι απλά φτιάχνει την πιο ακριβή ομελέτα, αλλά ξεπουλάει κιόλας! Κι όμως, υπάρχει το ιδανικό πρωινό πιάτο με ομελέτα, το οποίο κοστίζει 1000 δολάρια. Μάλιστα, ο σεφ του εστιατορίου, Emile Castillo σημειώνει πως παρασκευάζει κάθε χρόνο 10 τέτοιες ομελέτες τουλάχιστον, οι οποίες γίνονται ανάρπαστες, ενώ για τους λίγο πιο… φτωχούς δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα μόνο κομμάτι έναντι των 100 δολαρίων.

Το υψηλό κόστος της συγκεκριμένης ομελέτας οφείλεται στα υλικά, που περιέχει. Ένας ολόκληρος αστακός, χαβιάρι, κρέμα γάλακτος, φύλλα χρυσού και σχοινόπρασο αναμειγνύονται με τα αυγά δημιουργώντας αυτό το ακριβό, γευστικό ποίημα.

Το εστιατόριο Norma στο Μανχάταν

Ο σεφ του εστιατορίου, Emile Castillo υπογραμμίζει για το πανάκριβο πιάτο: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πιάτο για λίγους, πεντανόστιμο και ξεχωριστό. Οι πελάτες μας το επιλέγουν, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραγγέλνουν ένα μόνο κομμάτι για 100 δολάρια. Περίπου 10 άτομα το μήνα το κάνουν αυτό, ενώ μόλις 10 το χρόνο διαλέγουν ολόκληρη την ομελέτα. Μπορεί να είναι για περιορισμένης οικονομικής επιφάνειας πελάτες, όμως έχει πέραση».

Comments