Χουτουβάν: Ένα καταπράσινο χωριό στην Κίνα - iTravelling

Το χωριό Χουτουβάν είναι λες και ξεφύτρωσε από τη γη. Καταπράσινο και εναλλακτικό αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών.

Ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στην Κίνα έγινε η νέα ταξιδιωτική τάση. Ο λόγος για το Χουτουβάν, το καταπράσινο χωριό της Κίνας, που προσελκύει παγκοσμίως το ενδιαφέρον των τουριστών. Το Χουτουβάν βρίσκεται στο νησί Σενγκσάν στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Κίνας και ξεχωρίζει για το καταπράσινο χρώμα του.

Η ιστορία πίσω από το Χουτουβάν

Το Χουτουβάν μέχρι τη δεκαετία του ΄80 ήταν ένα ψαροχώρι με 3.000 κατοίκους , όμως εξαιτίας της δύσκολης πρόσβασης στη περιοχή, οι κάτοικοι άρχισαν να το εγκαταλείπουν. Το 2002 το χωριό εγκαταλείφθηκε εντελώς και συγχωνεύτηκε με ένα γειτονικό χωριό. Μετά από δεκαετίες ερήμωσης, η φύση εγκαταστάθηκε για τα καλά στο χωριό (ακόμα και στα κτίρια του) και γέμισε την περιοχή με αναρριχώμενα φυτά!

Όταν κάποιοι Κινέζοι ταξιδιώτες ανέβασαν τις φωτογραφίες τους από το «καταπράσινο» αυτό χωριό το 2015, το Χουτουβάν έγινε αμέσως viral! Ταξιδιώτες από την Κίνα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο έτρεχαν για να δουν από κοντά αυτό το μαγικό φαινόμενο. Αρχικά, οι Αρχές του αρχιπελάγους Σενγκί ήταν επιφυλακτικές με τη ξαφνική άνοδο του τουρισμού στην περιοχή, καθώς δεν υπήρχαν οι υποδομές, πλέον όμως τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν….

Τι μπορείς να κάνεις στο Χουτουβάν

Εάν θέλεις να επισκεφτείς και εσύ το Χουτουβάν, αξίζει να κάνεις οργανωμένη πεζοπορία στην περιοχή, το εισιτήριο κοστίζει 8 δολάρια. Υπάρχουν ειδικά μονοπάτια, που θα δεις από κοντά τα δημιουργήματα της φύσης και θα σου χαρίσουν άπλετη θέα στον ωκεανό.  Πέρυσι, δημιουργήθηκε και μια εξέδρα που προσφέρει πανοραμική θέα στο χωριό για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες σου. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 3 δολάρια.

Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα διαμονής στην περιοχή. Πλέον το Χουτουβάν αποτελεί must προορισμό για το σαββατοκύριακο. Θα βρεις διάφορα καταλύμματα, που έχουν αρχίζει να ξεφυτρώνουν στο χωριό από το 2017.

Για φαγητό στο Χουτουβάν

Για φαγητό αξίζει να δοκιμάσεις την κινέζικη κουζίνα και να πεις το ναι στα θαλασσινά, που φημίζεται η περιοχή. Το Σενγκσάν και το γειτονικό Γκούκι έχουν ένα από τα μεγαλύτερα ιχθυοτροφεία στην Κίνα.

iTravelling info: Για να απολαύσεις το χωριό στα καλύτερά του, προτίμησε να το επισκεφτείς τους καλοκαιρινούς μήνες.

Comments