Ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, το Guilin, το οποίο προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες, σε περιμένει στην ασιατική ήπειρο.

 

 

Ένας μυστικός παράδεισος σε περιμένει στην ασιατική χώρα. Καταπράσινοι,  ασβεστολιθικοί βράχοι επιβλητικά στηρίζονται στο έδαφος σε παράξενα σχήματα και μεγέθη. Ένα μαγευτικό τοπίο σχηματίζεται στο Guilin, μια γραφική πόλη της Κίνας που προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η κινέζικη πόλη αποτελεί μία από τις πιο παλιές και παραδοσιακές κοινότητες, η οποία φιλοξενεί 70.000 κατοίκους και καλύπτει μια έκταση 28.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα βορειοανατολικά της νότιας Κίνας.

 

 

Η ζωή στο Guilin βασίζεται κυρίως στον τουρισμό, παρόλα αυτά παραμένει ακόμα μια χαλαρή και ήσυχη όμορφη πόλη, η οποία δεν έχει αλλοιωθεί από τους τουρίστες. Είναι γνωστή ως ο κινέζικος παράδεισος λόγω της παράξενης ομορφιάς της και έχει εδραιωθεί ως κορυφαίος προορισμός από σημαντικές προσωπικότητες, από από ποιητές μέχρι αυτοκράτορες. Η ονομασία της πόλης οφείλεται στο άρωμα του δέντρου osmanthus (Gui σημαίνει osmanthus και lin σημαίνει δάσος).

 

Κορυφαίες διακρίσεις για το Guilin

Εάν ρίξει κανείς μια ματιά στις φωτογραφίες της πόλης Guilin, θα πειστεί πως πρόκειται για ένα μοναδικό μέρος στο πλανήτη μας με αξεπέραστη ομορφιά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι κατέχει την τέταρτη θέση στη λίστα με τους 10 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Κίνας, μετά το «χρυσό τρίγωνο» (Πεκίνο, Ξιαν, Σαγκάη). Εάν βρεθεί κανείς στο Guilin, αξίζει να δει από κοντά τον ποταμό Λίπου, που αποτελεί την πιο γραφική περιοχή της πόλης, ενώ έχει επιλεχθεί επίσης από το περιοδικό National Geographic ως ένα από τα κορυφαία δέκα θαύματα του κόσμου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments