Γιατί οι Times υποκλίνονται στην Αμμουλιανή; - iTravelling

Το άγνωστο ελληνικό νησί της Ελλάδας με τις άδειες παραλίες και τα ήρεμα χωριά ενθουσίασε τους Βρετανούς συντάκτες.

Στην Ελλάδα και κυρίως στους κατοίκους των βόρειων περιοχών της είναι ιδιαίτερα γνωστό, παρόλα αυτά στο εξωτερικό παραμένει ακόμα στην αφάνεια. Είναι ένα νησί για ήρεμες διακοπές με μεγάλες παραλίες, ήσυχα χωριά και ταβερνάκια και ακτές σχεδόν ερημικές.  Πρόκειται για την Αμμουλιανή, το νησί απέναντι από το Άγιο Όρος, το οποίο ενθουσίασε τους Βρετανούς συντάκτες των Times με την φυσική ομορφιά του και την -ακόμα- ανεκμετάλλευτη τουριστική του δυνατότητα. Οι Times υποκλίνονται στην ομορφιά της Αμμουλιανής και απορούν πως ακόμα ο τουρισμός δεν έχει φτάσει ως εκεί…

Εάν ψάχνεις για διακοπές στη βόρεια Ελλάδα, εξωτικούς προορισμούς εντός συνόρων και ηρεμία με φόντο το απέραντο γαλάζιο, δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς την Αμμουλιανή αυτό το καλοκαίρι. Εάν όλα αυτά δεν σε έπεισαν, μπορείς να διαβάσεις παρακάτω τι λένε για την Αμμουλιανή οι Βρετανοί φίλοι μας και να απολαύσεις τις φωτογραφίες.

Με ένα εκτενές άρθρο και τίτλο «Άδειες παραλίες, ήρεμα χωριά και ήσυχες ταβέρνες» οι Times υποκλίνονται στην Αμμουλιανή και τις ομορφιές της. Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

«Η θέα είναι πανέμορφη από το ερημικό κομμάτι με λευκή άμμο από όπου αγναντεύουμε το μυστηριώδες Άγιο Όρος απέναντί. Ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι από γλάρους που πετούν και το παράξενο βουητό της γεννήτριας στο beach bar, όταν ξεκινά κάθε τόσο για να διατηρεί την μπίρα παγωμένη. Τα πάντα είναι σαν να μην τα αγγίζει ο χρόνος και ειδυλλιακά. Είναι εύκολο να ξεχάσεις ότι η ηπειρωτική Χαλκιδική απέχει μόλις 15 λεπτά με το καραβάκι με τα πόδια και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, λιγότερο από δύο ώρες με το αυτοκίνητο. Επίσης, με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν έχει ακόμα «ανακαλύψει» το νησί της Αμμουλιανής!»

Comments