Fykiada Retreats: Ξεχωριστές wellness εμπειρίες με φόντο τις Κυκλάδες - itravelling.gr

Μυηθήκαμε στη wellness φιλοσοφία του Fykiada Retreats με φόντο τις Κυκλάδες και επιλέγουμε το επόμενο καλοκαιρινό retreat μας με ένα κλικ.

Εάν ψάχνεις για νέες εμπειρίες, χρόνο για τον εαυτό σου και νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς, σου έχουμε την ιδανική πρόταση. Το Fykiada Retreats σε περιμένει για μια ολοκληρωμένη wellness εμπειρία με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου. Retreats σχεδιασμένα για να ενεργοποιούν σώμα και πνεύμα και ταξίδια στα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων σε προ(σ)καλούν για ένα ενεργειακό ταξίδι στην Ελλάδα.

Το iTravelling.gr μίλησε με την Άννα Μαρτίνου και μας μύησε στη wellness φιλοσοφία του Fykiada Retreats. Μάθε περισσότερα για το Fykiada Retreats και κάνε δώρο στον εαυτό σου το επόμενο retreat στις Κυκλάδες.

Ξεχωριστές wellness εμπειρίες με φόντο τις Κυκλάδες - itravelling.gr

Μιλήστε μας για το Fykiada Retreats. Τι θα ζήσουμε σε ένα retreat;

Το Fykiada Retreats γεννήθηκε από την ανάγκη μας να κάνουμε αυτό που αγαπάμε κάτω από το ελληνικό φως και δίπλα στο μπλε. Πρόκειται για εμπειρίες ευεξίας οι οποίες συνδυάζουν την γιόγκα με την καλή ελληνική διατροφή και το Κυκλαδίτικο τοπίο. Το κάθε retreat είναι ένας προσεκτικός σχεδιασμός από δράσεις και πρακτικές που ενεργοποιούν το μυαλό και το σώμα, ενώ ταυτόχρονα τρέφουν την ψυχή με μοναδικές εικόνες, γεύσεις και εμπειρίες.

Ξεχωριστές wellness εμπειρίες με φόντο τις Κυκλάδες - itravelling.gr

H διάρκεια των retreats είναι συνήθως 6 ημέρες και λαμβάνουν χώρα σε παραθαλάσσια resort αλλά και ήσυχες βίλες, οι οποίες προσφέρουν την απαραίτητη ηρεμία για την πρακτική της γιόγκα. Συνοπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινά μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού από κορυφαίους δασκάλους ανά τον κόσμο, χορτοφαγικά γεύματα βασισμένα στις γεύσεις της Μεσογείου φτιαγμένα από in house chef, καθώς επίσης και μια σειρά από εξορμήσεις στην φύση αλλά και πολιτιστικές δράσεις, που αναδεικνύουν την ιστορία και την κουλτούρα των νησιών.

Fykiada Retreats: Ξεχωριστές wellness εμπειρίες με φόντο τις Κυκλάδες - itravelling.gr

Πως γεννήθηκε η ιδέα της ίδρυσης του Fykiada Retreats;
Η ιδέα γεννήθηκε όταν εγώ δούλευα στο βροχερό και κρύο Λονδίνο! Ήρθα διστακτικά, σε επαφή με τη γιόγκα με σκοπό να αποβάλλω το στρες που μου προκαλούσαν οι φρενήρεις ρυθμοί του Λονδίνου και για να βάλω κίνηση στη ζωή μου. Το αποτέλεσμα ήταν να ερωτευτώ τη γιόγκα γεγονός που με οδήγησε στην Ινδία για ένα teacher training! Επέστρεψα στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης και ξεκίνησα δειλά να οργανώνω retreats στην Κύθνο με Άγγλους yoga teachers. Σκεφτόμουν τρόπους να συνδυάσω την αγάπη μου για τη γιόγκα, τον ήλιο, και τα ελληνικά νησιά και…ο τρόπος βρέθηκε. Τον 2ο χρόνο γνώρισα την Εράνθη σε ένα επαγγελματικό project, που έτυχε να δουλέψουμε μαζί και αμέσως το ίδιο καλοκαίρι συνεργαστήκαμε στα retreats της Κύθνου. Γίναμε αχώριστες και καταλάβαμε ότι όλα είναι πολύ καλύτερα όταν είσαι δύο! Η Εράνθη έδωσε μια πολύ πιο σαφή επιχειρηματική γραμμή στην δραστηριότητα, και ως δεινή adventure seeker είναι αυτή που πρωτοστατεί στις πιο τρελές περιπέτειες του Fykiada tribe! Μαζί καταφέραμε να αναβαθμίσουμε την εμπειρία και να φέρουμε τις συνεργασίες που ονειρευόμαστε.

Fykiada Retreats: Ξεχωριστές wellness εμπειρίες με φόντο τις Κυκλάδες - itravelling.gr

Εράνθη Καραμαλη, Άννα Μαρτίνου

Τι σημαίνει για εσάς ο όρος wellness;
Wellness είναι να προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο για σένα, με τους πόρους που έχεις τη δεδομένη στιγμή. Wellness είναι η προσοχή, η φροντίδα κι η αγάπη για τον εαυτό κι η ανατροφοδότηση της ενέργειάς μας. Wellness εν τέλει, είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε σ εμάς. Προσωπικά για εμάς, ευεξία σημαίνει να ξυπνάς χαιρετώντας τον ήλιο στις Κυκλάδες!

Wellness είναι η προσοχή, η φροντίδα κι η αγάπη για τον εαυτό κι η ανατροφοδότηση της ενέργειάς μας.

Ποιος είναι ο στόχος του Fykiada Retreats;
Στόχος του Fykiada είναι να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία απόδρασης και ευεξίας αναδεικνύοντας την ομορφιά και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία κάθε νησιού. Είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να παίρνουν μια γεύση ελληνικότητας σε όλες της τις εκφάνσεις. Στο μοίρασμα του φαγητού, στις τοπικές γεύσεις, στην επαφή με τους ντόπιους αλλά και στις μουσικές και την ιστορία του κάθε τόπου. Για παράδειγμα στην Κύθνο μπορεί να δούμε πως φτιάχνονται οι παραδοσιακές πίτες, να επισκεφτούμε μελίσσια, να κάνουμε hike στο Κάστρο της Οριάς. Στην Μύκονο θα πάμε στην Δήλο και θα διηγηθούμε την μυθολογία της και την ιστορία της, στα Κουφονήσια θα γυρίσουμε τα γύρω νησιά της άγονης γραμμής και θα συναντήσουμε έναν τελείως αλλιώτικο τρόπο ζωής.

Μόνο όταν συναντηθούν όλες οι αισθήσεις καταφέρνει ο επισκέπτης να γίνει ταξιδιώτης.

Τι υπηρεσίες μπορούμε να βρούμε;
Οι υπηρεσίες ποικίλουν ανάλογα με το retreat, την θεματική του και το νησί. Πέρα από την γιόγκα και τον διαλογισμό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει sailing & island hopping days, workshops μαγειρικής, hiking, kayaking, beekeeping, μασάζ, ενεργειακές θεραπείες κα. Αυτά που μπορεί να βρει κανείς σε όλα τα retreats είναι η καθημερινή yoga, τα υγιεινά και νόστιμα χορτοφαγικά γεύματα, οι βουτιές στη θάλασσα, τα μασάζ, οι έξοδοι για φαγητό και φυσικά κάθε ευκαιρία για χορό και μουσική! Αυτή την περίοδο, έχουμε ξεκινήσει την οργάνωση των online retreats μας, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σχεδόν σε μηνιαία βάση, περιλαμβάνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα από live yoga classes, cooking workshops, live meditation, wellness talks και πολλές ιδέες με συνταγές και πρακτικές ευεξίας.

Fykiada Retreats: Ξεχωριστές wellness εμπειρίες με φόντο τις Κυκλάδες - itravelling.gr

Ποια retreats θα προτείνατε σε κάποιον που ξεκινά τώρα και ποιο σε κάποιον που ακολουθεί χρόνια αυτό τον τρόπο ζωής;
Όλα τα retreat μας είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε ο κάθε συμμετέχοντας να παίρνει αυτό που χρειάζεται και επιθυμεί από την εμπειρία. Δεν υπάρχουν υποχρεωτικές δραστηριότητες, o καθένας κάνει όσα μαθήματα και δραστηριότητες επιλέξει. Επιπλέον τα μαθήματα yoga, εκτελούνται από yoga teachers που γνωρίζουν πως να απευθυνθούν στις ανάγκες του κάθε guest ξεχωριστά, ανάλογα με το επίπεδο του, είτε είναι χρόνια yogi είτε είναι αρχάριος και θέλει να ξεκινήσει το ταξίδι του στη γιόγκα σε ένα retreat μας.

Fykiada Retreats: Ξεχωριστές wellness εμπειρίες με φόντο τις Κυκλάδες - itravelling.gr

Όσον αφορά τις διατροφικές επιλογές, τα μενού που επιμελούνται οι chef είναι κυρίως χορτοφαγικά αλλά πάντα υπάρχει έντονο το τοπικό στοιχείο – ντόπια αυγά, ψάρια, χόρτα, κάπαρη, μέλι, γιαούρτι κτλ. και φυσικά, λαμβάνουμε υπόψη τις προτιμήσεις και διατροφικές επιλογές του κάθε guest ξεχωριστά βάσει ενός διατροφικού προφίλ που συμπληρώνει πριν το retreat.

Ποιο μέρος της Ελλάδας θεωρείται πιο ενεργειακό;
Αυτή είναι πολύ δύσκολη ερώτηση και δεν υπάρχει μία απάντηση. Σίγουρα η Δήλος εκπέμπει μία μοναδική ενέργεια που σχεδόν σε μαγνητίζει. Το νιώθουμε κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε, είναι σχεδόν ορατή στο φως των πετρωμάτων, στην απόλυτα ησυχία και στους μισογκρέμιστους ναούς. Ένα άλλο νησί με έντονη ενέργεια είναι σίγουρα και η Αμοργός με το απόλυτο μπλε να σε κατακλύζει, η αρχαία της ονομασία ήταν και Ψυχία που συμβολίζει την ενέργεια που φέρει το όνομά της.

Ξεχωριστές wellness εμπειρίες με φόντο τις Κυκλάδες - itravelling.gr

Ποιο θα ήταν το ιδανικό retreat για εσάς και γιατί;
Το ιδανικό retreat για εμάς είναι ένα ποτ πουρί των νησιών μας! Το πρωί να σε βρίσκει στο Κουφονήσι με τον Σκοπελίτη και το πρώτο μπάνιο στο Πορί, ενώ το μεσημέρι να τρως σύκα και μέλι στην Κύθνο λίγο πριν ετοιμαστείς για την γιόγκα ατενίζοντας τις μικρές Κυκλάδες. Το απόγευμα να ηρεμείς στο αρχαίο θέατρο της Δήλου και το βράδυ να κάνεις βόλτα στην Χώρα της Μυκόνου. Περιέχει σίγουρα γιόγκα με όλους τους αγαπημένους μας δασκάλους, λαχταριστούς ντάκους και φρεσκοψημένο σπιτικό ψωμί, βουτιές από τα βράχια στο Κάτω Κουφονήσι, καγιάκ και πικ νικ στην παραλία της Φυκιάδας στην Κύθνο, thai massage την ώρα που δύει ο ήλιος, δείπνο στο αγαπημένο μας εστιατόριο στη Μύκονο, γέλια και συζητήσεις στη βεράντα δίπλα στην πισίνα το βράδυ!

Fykiada Retreats: Ξεχωριστές wellness εμπειρίες με φόντο τις Κυκλάδες - itravelling.gr

Photo Credits: A Happy Cloud

iTravelling info:

Για το φετινό πρόγραμμα των retreats, καθώς επίσης και τα οnline retreats επισκεφτείτε την σελίδα www.fykiada.com ή βρείτε το Fykiada Retreats στο Instagram @fykiadaretreats.

Comments