Φόβοι του Πρίγκηπα: Το γκρουπ που δεν «κρύβεται» στο iTravelling.gr - itravelling.gr

Μιλήσαμε με το συγκρότημα «Φόβοι του Πρίγκηπα» κάποια ημέρα που έβρεχε πολύ… για τη νέα εποχή της ροκ σκηνής, τους φόβους και την επανένωσή τους στο six d.o.g.s .

Ξεκίνησαν τη δεκαετία του ΄90 τζαμάροντας και έκαναν διαχρονικές επιτυχίες. Το ροκ συγκρότημα «Φόβοι του Πρίγκηπα» δεν φοβήθηκε το πέρασμα των χρόνων και ξαναχτυπά στο six d.o.g.s στις 12 Ιανουαρίου. Συναντήσαμε τους «Φόβους του Πρίγκηπα» και μιλήσαμε για την ροκ μουσική σκηνή του σήμερα, την εξέλιξη τους στο πέρασμα των χρόνων αλλά και για την πολυαναμενόμενη επανένωσή τους στην Αθήνα. Εάν αναρωτιέσαι ακόμα τι «φοβάται» ο Πρίγκηπας, μας το αποκαλύπτουν παρακάτω…

Μάθε τι αποκάλυψαν οι «Φόβοι του Πρίγκηπα» στο iTravelling

Πως ήρθε η ιδέα της επανένωσης του γκρουπ;

Η ιδέα της επανένωσης δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μας. Στις αρχές του 2003 απλώς κάποια στιγμή σταματήσαμε να παίζουμε. Μια πρόβα αναβλήθηκε, μετά μια άλλη και μετά μια άλλη και ούτω καθεξής. Διαφορετικές εργασίες, διαφορετικές σπουδές και λίγο αργότερα διαφορετικές πόλεις, απλώς έκαναν τη σύμπραξή μας ολοένα και δυσκολότερη. Για αρκετά χρόνια ήταν αδύνατο ακόμα και να φανταστούμε ότι θα μπορούσαμε ποτέ να ξαναπαίξουμε μαζί.

Φόβοι του Πρίγκηπα: Το γκρουπ που δεν «κρύβεται» στο iTravelling.gr - itravelling.gr

Μετά από αρκετά χρόνια, στις αρχές του 2011 αποφασίσαμε να ξαναβρεθούμε σε ένα στούντιο στην Αθήνα, έτσι για πλάκα. Δηλαδή χωρίς καμία συγκεκριμένη προσδοκία. Τότε συνειδητοποιήσαμε πόσο ισχυρό ήταν αυτό, που είχαμε αφήσει να ξεφτίσει και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε να παίξουμε ένα live. Μετά από τρεις μόλις πρόβες βγήκαμε στο Stage της Λάρισας, τον Απρίλιο του 2011 και από τότε δεν σταματήσαμε να σχεδιάζουμε την επόμενη κίνηση. Επτά χρόνια μετά επιτέλους τα καταφέραμε!

Το αθηναϊκό κοινό περίμενε καιρό αυτή τη συναυλία. Τι έχουμε να περιμένουμε;

Ο καθένας μας όλα αυτά τα χρόνια ακολούθησε διαφορετική μουσική πορεία. Μετασχηματιστήκαμε μουσικά μέσα από τις μπάντες, που φτιάξαμε και αυτό το μετασχηματισμό τον φέραμε στους Φόβους. Αν και παίζουμε τα παλιά μας κομμάτια, η ματιά μας επάνω τους είναι διαφορετική. Επίσης, η πολλών ετών αποστασιοποίησή μας από αυτό το υλικό τροφοδότησε ένα πρωτόγνωρο μεράκι να το ξαναπιάσουμε και να πειραματιστούμε μαζί του. Οι τελευταίοι μήνες, που ξαναβρισκόμαστε, μοιάζουν πολύ στην ατμόσφαιρα, που ζήσαμε τα πρώτα χρόνια στο Ρέθυμνο. Νιώθουμε τη μπάντα ολοζώντανη. Μια τέτοια μπάντα θα συναντήσει το κοινό στην Αθήνα.

Φόβοι του Πρίγκηπα: Το γκρουπ που δεν «κρύβεται» στο iTravelling.gr - itravelling.gr

Υπάρχουν σχέδια για νέα δισκογραφική δουλειά;

Τα τζαμαρίσματα δύσκολα σταματούν στις πρόβες μας και αυτό δείχνει ότι είμαστε σε πολύ παραγωγική φάση. Από την άλλη, δεν αγνοούμε ότι μια καινούρια δουλειά χρειάζεται κάτι παραπάνω από καλές προθέσεις. Και οι τέσσερις μας ευχόμαστε να βρούμε μπροστά μας τις λιγότερες πιθανές αναποδιές και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για κάτι καινούριο στο μέλλον.

Ποιο τραγούδι ξεχωρίζετε από τη δισκογραφία σας και γιατί;

Αδύνατο να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Ας πούμε ότι υπάρχουν κάποια τραγούδια που μετά από τόσα χρόνια μας εξέπληξε πόσο επίκαιρα τα νιώσαμε στις πρόβες και στο πρόσφατο live μας τον Αύγουστο.

Πως βρίσκετε τη σημερινή ροκ σκηνή;

Ποτέ δεν σταμάτησαν να βγαίνουν ωραίες μουσικές και μπάντες απλώς τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υπάρχει και ένα κοινό, που δείχνει να το απολαμβάνει όλο αυτό μαζί με τους μουσικούς. Μια σκηνή είναι ζωντανή και δυνατή, όταν υπάρχει κόσμος που υποστηρίζει τα συγκροτήματα και τις δουλειές τους. Επίσης, κάποια σχήματα και αυτόνομοι μουσικοί, που παίζουν ακόμα και από τη δεκαετία του ’80, αποδεικνύουν ότι η συνέπεια και η επιμονή μπορεί να αναγνωριστεί και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας και ότι τα θαύματα δεν περιορίζονται στη φαντασία του κόσμου, αλλά συμβαίνουν.

Φόβοι του Πρίγκηπα: Το γκρουπ που δεν «κρύβεται» στο iTravelling.gr - itravelling.gr

Ποιο συγκρότημα ξεχωρίζετε σε Ελλάδα και εξωτερικό;

Θα ξεχωρίσουμε δυο μόνο συγκροτήματα, που τα βρήκαμε στην πορεία μας και μας επηρέασαν. Οι John Spencer and the Blues Explosion, που μοιραστήκαμε μαζί τους τη σκηνή του Ρόδον τον Απρίλιο του 1997 και μάθαμε από πρώτο χέρι πώς παίζεται το rock’n’roll και οι Last Drive, που αποτέλεσαν για εμάς σημείο αναφοράς τόσο με τη στάση τους για ό,τι συμβαίνει γύρω μας αλλά και στο επίπεδο της παραγωγής, αφού είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με μέλη τους στις δύο από τις τρεις παραγωγές μας.

Πως θα χαρακτηρίζατε το σημερινό σας μουσικό προσανατολισμό;

Ας πούμε ότι παίζουμε δυνατό rock’n’roll με ελληνικό στίχο.

Φόβοι του Πρίγκηπα: Το γκρουπ που δεν «κρύβεται» στο iTravelling.gr - itravelling.gr

Οι παλιοί θυμούνται και οι νέοι μαθαίνουν. Πως αισθάνεστε πως σας ακούνε πλέον και νεότερα άτομα παρά την παύση της μουσικής σας πορείας για ένα διάστημα;

Αυτό είναι ένα από τα πολύ ωραία πράγματα, που ήρθε στη ζωή μας μετά από τόσα χρόνια. Είναι πολύ ισχυρό το συναίσθημα να βλέπεις ανθρώπους με διαφορά ηλικίας 20 και χρόνων στο κοινό να τραγουδούν τους στίχους των κομματιών με το ίδιο πάθος. Ανυπομονούμε να δούμε κάτι παρόμοιο και τον Ιανουάριο στο six d.o.g.s στην Αθήνα.

Φόβοι του πρίγκιπα: Πως προήλθε το όνομα;

Πρώτα υπήρξε το τραγούδι με τη γνωστή ιστορία και μετά η ανάγκη να βαφτίσουμε τη μπάντα. Πήραμε το όνομά μας από ένα τραγούδι μας.

Τι φοβάται τελικά ο «πρίγκιπας»;

Ο «πρίγκιπας», όσο συνεχίζει, να πιστεύει ότι είναι κάτι ξεχωριστό ή ανώτερο από τους υπόλοιπους ανθρώπους, μοιραία θα καταλήξει μόνος του. Αυτή είναι η κατάρα του κι εμείς είμαστε εδώ να του τη θυμίζουμε.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Κάθε φορά παίζουμε σαν να είναι η τελευταία μας φορά. Το παρελθόν μας έμαθε να μην ποντάρουμε πολύ στο μέλλον. Συμβουλεύουμε τους φίλους της μπάντας από την Αθήνα να μας συναντήσουν με αυτή τη σκέψη τον Γενάρη.

Comments