Επίσκεψη στα 6 πιο γλυκά μουσεία της Ευρώπης - iTravelling

Επισκεπτόμαστε τα έξι πιο ζαχαρένια μουσεία της Ευρώπης και προετοιμάζουμε την επόμενη γαστρονομική μας εξόρμηση. 

Όσο κι αν τα χρόνια περνούν, ένα πράγμα δε θα αλλάξει, ποτέ δε θα μπορούμε να πούμε όχι σε ένα λαχταριστό γλυκό! Αν αρέσουν και σε εσένα τα ταξίδια και τα γλυκά, τότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις τον κατάλογο, που σύνταξε το iTravelling, με τα πιο γλυκά -στην κυριολεξία- μουσεία και να κλείσεις φυσικά την πρώτη θέση για το ταξίδι των ονείρων σου.

Ας ταξιδέψουμε σε 6 ευρωπαϊκές, γλυκές πόλεις:

Το Haribo Le Musee du Bonbon στη Γαλλία

Έχεις όρεξη για ζελεδάκια; Τότε πήγαινε στη γαλλική επαρχεία επαρχεία Uzes και επισκέψου το  μουσείο Haribo γεμάτο με ποικιλίες σε χρώματα και γεύσεις χαριτωμένων γλυκισμάτων. Το μουσείο είναι δίπλα από το ομώνυμο εργοστάσιο και χωρίζεται σε τέσσερα δωμάτια βαμμένα με τα αντίστοιχα χρώματα των ζαχαρωτών Haribo. Η μυρωδιά ζαχαρωτών θα σου σπάσει τη μύτη!

Το Szabo-Szamos Marzipan Museum στην Ουγγαρία

Το Szabo -Szamos Marzipan είναι το μουσείο, που δε θα σου πει κανείς να μην αγγίζεις τα εκθέματά του, αντίθετα μπορείς να τα φας! Ναι, στο μουσείο βρώσιμων γλυκών – εκθεμάτων, μπορείς να βρεις κάθε λογής γλυπτά με πρώτη ύλη φυσικά τη ζάχαρη. Ανάμεσα τους είναι ένα ομοίωμα του Michael Jackson και της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε φυσικό μέγεθος φτιαγμένα από αμυγδαλόπαστα.

Το Museo del Turron στην Ισπανία

Στο μουσείο Turron  μπορείς να κάνεις την πιο γλυκιά περιήγηση στην ιστορία της παρασκευής του ισπανικού νουγκάτ και του τουρόν.

Το Choco-Story ή Το Μουσείο Της Σοκολάτας στο Βέλγιο

Φυσικά από τα γλυκά μας μουσεία δε θα μπορούσε να λείπει το αντίστοιχο της σοκολάτας. Το Choco -story είναι ένα διαδραστικό μουσείο, το οποίο ανήκει στην ξακουστή οικογένεια των Βέλγων σοκολατοποιών, που έχουν τις Belcolade Chocolates. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν κάθε βήμα της διαδικασίας παραγωγής σοκολάτας.

Το μουσείο του παγωτού στην Ιταλία

Το παγωτό δεν έχει εποχή. Τι κι αν ο καιρός δεν είναι ζεστός, εμείς τρέχουμε προς το μουσείο παγωτού Carpigiani. To διάσημο ιταλικό  παγωτό στοίχισε ούτε λίγο ούτε πολύ 2,3 εκατομμύρια δολάρια. Άνοιξε τις πύλες του πριν από 3 χρόνια στην τοποθεσία Carpigiani, 25 λεπτά έξω από την πόλη της Μπολόνια. Εκτός από την ιστορία του παγωτού, στο μουσείο αυτό μπορείς να μάθεις πώς να φτιάχνεις παγωτό αλλά και να δοκιμάσεις τις νέες γεύσεις του pastry chef.

Το μουσείο του Gingerbread στη Γαλλία

Όταν ακούς gingerbread, τρία πράγματα σου έρχονται στο μυαλό: Χριστούγεννα, γλυκά και Γαλλία. Γι` αυτό ταξιδεύουμε έως την Αλσατία, στο μουσείο του Gingerbread, το οποίο έχει περίπου 10.000 εκθέματα για τη διάσημη ζύμη και την ιστορία του.

Comments