Ενοικίαση αυτοκινήτου: Τι πρέπει να προσέξεις στις διακοπές - iTravelling

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ενοικίαση αυτοκινήτου στις διακοπές και πέρνα ξέγνοιαστες στιγμές.

Η εξερεύνηση είναι βασικό κομμάτι των διακοπών μας. Είτε είσαι από αυτούς, που θέλουν να ανακαλύψουν κάθε σπιθαμή του προορισμού, που επισκέπτονται, είτε είσαι από εκείνους που αρκούνται σε ένα μόνο δρομολόγιο, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μονόδρομος στις διακοπές. Με τις τιμές των ακτοπλοϊκών να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, η επιλογή της ενοικίασης αυτοκινήτου φαντάζει ιδανική επιλογή. Μάθε τι πρέπει να προσέξεις για να περάσεις ξέγνοιαστες και ασφαλείς στιγμές στις διακοπές σου.

Ενοικίαση αυτοκινήτου: Όσο πιο σύντομα, τόσο πιο φθηνά

Είναι γεγονός πως οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου ανεβαίνουν αντίστοιχα με τις τιμές ξενοδοχείων. Η καλύτερη επιλογή είναι να κλείσεις αρκετά νωρίτερα το αυτοκίνητο, ώστε να βρεις αρκετά πιο χαμηλή τιμή, ενώ παράλληλα θα έχεις μεγαλύτερη γκάμα επιλογής μάρκας και μοντέλου αυτοκινήτου.

Ψάξε για προσφορές

Υπάρχουν πολλές εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτου, που έχουν ειδικές προσφορές για πολυήμερες κρατήσεις.

Βρες τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτου που σε εξυπηρετούν

Τα περισσότερα γραφεία διαθέτουν πάνω από ένα παράρτημα, είτε στο ίδιο μέρος, είτε και στην πόλη σου. Μπορείς να επιλέξεις να παραλάβεις το αυτοκίνητο από την περιοχή, που σε ενδιαφέρει και να το παραδώσεις στο λιμάνι για μεγαλύτερη ευκολία.  Πρόσεξε, το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτου πρέπει να φέρει το ειδικό σήμα του ΕΟΤ.

Τι πρέπει να έχεις μαζί σου:

Για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις την κράτηση, θα πρέπει να έχεις μαζί σου ταυτότητα, διαβατήριο (για το εξωτερικό) και δίπλωμα οδήγησης.

iTravelling info: Εάν είσαι νέος οδηγός (έως 2 χρόνια) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορέσεις να ολοκληρώσεις την ενοικίαση.

Προσοχή στα ψιλά γράμματα

Για να ολοκληρωθεί η ενοικίαση αυτοκινήτου πρέπει να υπογράψεις την ανάλογη σύμβαση. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα ψιλά γράμματα με τους ειδικούς όρους και μη φύγεις από εκεί εάν δεν πάρεις αντίγραφο της σύμβασης.

Έλεγχος, καύσιμο και φύγαμε

Μη φύγεις, εάν δεν ελέγξεις μπροστά τους το όχημα. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν ζημιές (που μπορεί να τις χρεώσουν σε εσένα), τη στάθμη λαδιού και την πίεση των ελαστικών. Τέλος, κοίτα πόσο καύσιμο έχει. Συνήθως, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα πρέπει να τα γυρίζεις με όση βενζίνη είχαν όταν τα πήρες. Εάν δεν είχαν πολύ, δε θα τα γυρίσεις και γεμάτα…

Όταν φύγεις από το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτου, φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου το αντίγραφο σύμβασης, που σου έδωσαν, το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου αλλά και το τηλέφωνο επικοινωνίας.

Comments