Δρακόλιμνη Τύμφης: Μια αλπική λίμνη στο Πάπιγκο γεμάτο με μύθους - itravelling.gr

Πάμε μια σύντομη βόλτα στη Δρακόλιμνη της Τύμφης στο Πάπιγκο μέσα σε 3,5 λεπτά.

Είναι ένα από τα πιο παραμυθένια μέρη της Ελλάδας. Η Δρακόλιμνη της Τύμφης αποτελεί μια από τις δρακολίμνες, που διαθέτει η Ελλάδα και κερδίζει τις εντυπώσεις με το αλπικό τοπίο της. Πελώρια βουνά, παρθένα φύση και μια λίμνη στη μέση του πουθενά χαρίζουν στους τυχερούς ταξιδιώτες ένα φανταστικό τοπίο βγαλμένο από παραμύθι.

Εάν πραγματικά θέλεις να γνωρίσεις από κοντά τη Δρακόλιμνη στο Πάπιγκο, θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και να γνωρίζεις μερικά πράγματα πριν ξεκινήσεις τον μακρύ αυτό δρόμο.

Δρακόλιμνη Τύμφης: Μια αλπική λίμνη στο Πάπιγκο γεμάτο με μύθους - itravelling.gr

Τι πρέπει να ξέρω για τη Δρακόλιμνη στο Πάπιγκο

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζεις τις αντοχές σου, καθώς θα διανύσεις μια διαδρομή περίπου 4 ωρών με τα πόδια.

Οργάνωσε το ταξίδι σου μια εποχή χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα. Ιδανική εποχή είναι το τέλος της άνοιξης έως τις αρχές φθινοπώρου.

Φόρεσε άνετα παπούτσια και ρούχα που θα σε προστατεύουν από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες.

Πήγαινε με μεγάλη παρέα για να περάσεις όμορφα αλλά και για να είσαι ασφαλής.

Μια αλπική λίμνη στο Πάπιγκο

Η Δρακόλιμνη στο Πάπιγκο δεν είναι η μόνο στην Ελλάδα. Εξερευνώντας διάφορα μέρη της χώρας μας θα δεις πως υπάρχουν οι δρακολίμνες του Σμόλικα, του Γράμμου, η αλπική λίμνη Βερλίγκα, καθώς και οι λίμνες στο Μαυροβούνι. Η Δρακόλιμνη της Τύμφης ή όπως την αποκαλούν συχνά της Γκαμήλας αποτελεί την πιο μεγάλη δρακόλιμνη της Ελλάδας με έκταση περίπου 8 στρέμματα και βρίσκεται σε 2.050 μέτρα ύψος.

Δρακόλιμνη Τύμφης: Μια αλπική λίμνη στο Πάπιγκο γεμάτο με μύθους - itravelling.gr

Οι Δρακολίμνες πάντα απασχολούσαν τους ανθρώπους, τόσο για την παράξενη ομορφιά τους, όσο και για την προέλευσή τους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δρακολίμνες είναι απομεινάρια των παγετώνων, ενώ η μυθολογία δε συμφωνεί καθόλου με αυτή τη θεωρία. Σύμφωνα με τους τοπικούς μύθους, οι δρακολίμνες προέρχονται από τις μάχες των δράκων. Συγκεκριμένα, στη Δρακόλιμνη της Τύμφης και του Σμόλικα κατοικούσαν δύο δράκοι, οι οποίοι τσακώνονταν συχνά μεταξύ τους πετώντας ο ένας στον άλλο βράχους.

Δρακόλιμνη Τύμφης: Μια αλπική λίμνη στο Πάπιγκο γεμάτο με μύθους - itravelling.gr

Η Δρακόλιμνη της Τύμφης αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις της ορειβασίας και της πεζοπορίας. Απέχει περίπου μία ώρα από το οργανωμένο καταφύγιο στο στο διάσελο της Αστράκας. Το μονοπάτι ξεκινά από το Μικρό Πάπιγκο.

Πάρε μια γεύση από τη Δρακόλιμνη στο Πάπιγκο μέσα από το παρακάτω video:

Συμπαραγωγή βίντεο: Up Drones & Drone Scanner, Μουσική: VIC, Τίτλος: Ζβάρα

Comments