«Σινεμά ο Σταθμός»: Ραντεβού στο τρένο για θερινό σινεμά από τη FIX Hellas - itravelling.gr

Ένα παλιό μηχανοστάσιο και 4 ιστορικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά και υποδέχονται ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου παρέα με την FIX Hellas.

Ψάχνεις για vintage στιγμές; Τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία και το καλοκαίρι μας δείχνει το καλό του πρόσωπο, κλείνουμε ραντεβού σε θρυλικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όχι για να πάρουμε το πρώτο τρένο, αλλά για να απολαύσουμε μια μοναδική εμπειρία θερινού σινεμά παρέα με την FIX Hellas. Οι παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Πάτρα και Μεσολόγγι ζωντανεύουν ξανά, για ένα μόνο βράδυ και μετατρέπονται σε θερινό σινεμά, προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες από τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο.

«Σινεμά ο Σταθμός»: Ραντεβού στο τρένο για θερινό σινεμά από τη FIX Hellas - itravelling.gr

Ραντεβού στο Σινεμά, ο Σταθμός!

Το ταξίδι μας ξεκινά την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 21.00. Ως αφετηρία αυτής της διαδρομής ορίζεται το παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, ένας ιστορικός και σημαντικός χώρος, στον οποίο πλέον στεγάζεται το νέο Σιδηροδρομικό Μουσείο. Στην ιδιαίτερη αυτή τοποθεσία, έναρξη των προβολών θα κάνει η ταινία Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη, σε avant premiere, παρουσία του σκηνοθέτη.

Το Digger, που βραβεύτηκε στο 70ο Φεστιβάλ Βερολίνου, είναι ένα σύγχρονο ελληνικό γουέστερν, με φόντο την άγρια ελληνική φύση και παίζουν οι: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Βασίλης Μπισμπίκης, Σοφία Κόκκαλη, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Μαριάνθη Παντελοπούλου κ.ά.

Χορηγοί της δράσης «Σινεμά ο Σταθμός», είναι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η FIX Hellas και η ενέργεια τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με την επιλογή των πόλεων να βασίζεται στον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στο ιστορικό γεγονός της επανάστασης του 1821.

«Σινεμά ο Σταθμός»: Ραντεβού στο τρένο για θερινό σινεμά από τη FIX Hellas - itravelling.gr

Σημαντικοί αρωγοί στην υλοποίηση της δράσης είναι ο ΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, η είσοδος στον χώρο της προβολής θα πραγματοποιηθεί μόνο με προσκλήσεις, οι οποίες έχουν εξαντληθεί, αλλά μην πτοείσαι γιατί θα ακολουθήσουν περισσότερα events το επόμενο διάστημα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το «Σινεμά ο Σταθμός» από τη FIX Hellas ακολούθησε το hashtag #cinemaostathmos σε Facebook και Instagram.

iTravelling info: Μουσείο Σιδηροδρόμου, Υμηττού 43, Λεύκα Πειραιάς

Comments