Bentley Flying Spur: Η πολυτέλεια είναι δημοφιλής

Το πιο πετυχημένο σπορ υπερπολυτελές σεντάν στον κόσμο, ξεπέρασε το ορόσημο παραγωγής των 40.000 χειροποίητων «αντιτύπων».


Η Bentley Flying Spur έσπασε το φράγμα των 40.000 αυτοκινήτων ως το πιο δημοφιλές σπορ υπερπολυτελές σεντάν στον κόσμο. Το μοντέλο πλέον βρίσκεται στην ολοκαίνουργια τρίτη γενιά του, με το μόνο στοιχείο το οποίο το συνδέει με το 2005, όταν πρωτοκυκλοφόρησε, να είναι η παγκόσμια δημοφιλία του. Ακόμα και το όνομα έχει αλλάξει!

Η αρχική ονομασία του μοντέλου ως Continental Flying Spur, στην πορεία άλλαξε σε Flying Spur για να διαχωρίσει το μοντέλο από την Continental GT. Στο πέρασμα των χρόνων, η Flying Spur έγινε το σύμβολο συνδυασμού σπορ χαρακτήρα και μοναδικών επιδόσεων με την απόλυτη άνεση, σε αμάξωμα τετράθυρης λιμουζίνας.

Με μια εμφατική και συναρπαστική παρουσία στο δρόμο, καθώς και μια πολυτελή καμπίνα που προσφέρει ασυναγώνιστα επίπεδα άνεσης και χειροποίητης ποιότητας, η Flying Spur ικανοποιεί απόλυτα τόσο τον οδηγό όσο και τους επιβάτες, καθώς συνδυάζει στον υπερθετικό βαθμό τη βρετανική δεξιοτεχνία με πρωτοποριακή τεχνολογία.

Bentley Flying Spur: Η πολυτέλεια είναι δημοφιλής

Παράλληλα, όλες οι γενιές της Flying Spur έχουν σχεδιαστεί, εξελιχθεί και κατασκευαστεί στην έδρα της Bentley στο Crewe, όπου το ορόσημο παραγωγής γιορτάζεται από το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό σχεδιαστών, μηχανικών και εξειδικευμένων τεχνιτών.

Κάθε ένα από τα 40.000 αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί, έχει περάσει περισσότερες από 100 ώρες σε μια αποκλειστική γραμμή παραγωγής, με μια ομάδα 250 ατόμων να ολοκληρώνει σχολαστικά κάθε Flying Spur στο χέρι. Μόλις τελειώσει και υποβληθεί σε εκατοντάδες ελέγχους ποιότητας, το αυτοκίνητο αποστέλλεται στον απαιτητικό ιδιοκτήτη του, σε μία από τις 68 διαφορετικές χώρες παγκοσμίως που έχει παρουσία η Bentley.

Να σημειωθεί ότι με 40.000 Flying Spur να έχουν κατασκευαστεί σε 15 χρόνια, περίπου το 50% έχει διατεθεί στις δύο μεγαλύτερες αγορές της Bentley, την Κίνα και τις Η.Π.Α. Στην εγχώρια αγορά της Bentley, στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει διατεθεί περίπου το 10%, ενώ αποδεικνύοντας την πραγματικά διεθνή γοητεία του μοντέλου, το υπόλοιπο 40% των αυτοκινήτων απολαμβάνουν τυχεροί ιδιοκτήτες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία-Ειρηνικό.

Bentley Flying Spur: Η πολυτέλεια είναι δημοφιλής

Επί της ουσίας η Bentley αναβίωσε το όνομα Continental Flying Spur το 2005, ως τετράθυρη έκδοση της Continental GT Coupe, με το πραγματικό πνεύμα του ονόματος. Το νέο μοντέλο ήταν διαθέσιμο με κινητήρα W12 και τετρακίνηση και άγγιζε τελική ταχύτητα 312 χλμ./ώρα συνδυάζοντας την πολυτέλεια και τον σπορ χαρακτήρα με πρωτόγνωρο τρόπο.

Το 2013, κυκλοφόρησε η δεύτερη γενιά Flying Spur, ως ξεχωριστή γραμμή μοντέλου και κάπως έτσι αφαιρέθηκε από το όνομα το Continental. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, το αυτοκίνητο μετασχηματίστηκε με ένα πρόγραμμα συνεχούς ανάπτυξης και εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης ενός κινητήρα twin turbo V8 4,0 λίτρων.

Η τρίτη επανάληψη της Flying Spur γράφει ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην ιστορία του τετράθυρου Grand Touring της Bentley. Χωρίς να περιορίζεται στην απλή δημιουργία με βάση τη δίθυρη Continental GT, η Bentley έχει επανασχεδιάσει την ολοκαίνουργια Flying Spur από το μηδέν, έτσι ώστε να ξεχωρίζει ως ο απόλυτος συνδυασμός της κορυφαίας πολυτέλειας, της κομψότητας και των επιδόσεων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments