Άσπρη Λίμνη: Ένας κρυφός παράδεισος δίπλα στο Ελαφονήσι - iTravelling

Η Άσπρη Λίμνη, η άγνωστη παραλία της Κρήτης, μας προσκαλεί για εξερεύνηση και βουτιές στο απέραντο γαλάζιο, δίπλα από το διάσημο Ελαφονήσι.

Το μυαλό μας είναι σε καλοκαιρινό mood και οι σκέψεις για καλοκαιρινές αποδράσεις είναι ολοένα και περισσότερες. Εάν είσαι ένας από εμάς, που σκέφτεται από τώρα σε ποια γαλανά νερά θα βουτάει και ποιους προορισμούς θα εξερευνήσει φέτος, τότε είσαι στο σωστό μέρος! Η αγαπημένη μας Κρήτη αποτελεί πάντα μια κλασσική, διαχρονική λύση, η οποία δε θα μας απογοητεύσει ποτέ. Άφησε για λίγο τις διάσημες, εξωτικές παραλίες της Κρήτης και αφέσου στην ομορφιά μιας άγνωστης, αλλά πανέμορφης παραλίας. Ο λόγος για την Άσπρη Λίμνη, μία από τις εντυπωσιακότερες παραλίες της Κρήτης στα Χανιά, που για πολλούς αποτελεί ένα μικροσκοπικό, επίγειο παράδεισο!

Την παραλία Άσπρη Λίμνη μπορεί να την εντοπίσει κανείς λίγο πιο έξω από τον οικισμό της Μονής Χρυσοσκαλίτισσας, 70 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων. Μπορείς να συνδυάσεις την επίσκεψή σου στο Ελαφονήσι με την Άσπρη Λίμνη, αφού βρίσκονται πολύ κοντά και να απολαύσεις την ηρεμία και το μπάνιο σου στην -καθόλου πολύβουη- παραλία.

Η Άσπρη Λίμνη αποτελεί μία άγνωστη για τους τουρίστες παραλία, γι` αυτό μην περιμένεις να δεις ιδιαίτερη οργάνωση στην αμμουδιά της. Είναι ένα παραδεισένιο, αγνό μέρος με λευκή άμμο και λίγους βράχους, οι οποίοι δημιουργούν ουσιαστικά ένα φυσικό φράγμα και δίνουν την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε λίμνη με θαλασσινό νερό.

Τα γαλάζια, διάφανα και πεντακάθαρα νερά θα ανταμείψουν κάθε επισκέπτη της Άσπρης Λίμνης, ενώ οι βουτιές εδώ είναι επιβεβλημένες. Σύμφωνα με την ιστορία, το σημείο αυτό αποτελεί τη δυτική αποικία του φοίνικα του Θεόφραστου, του προστατευόμενου κρητικού φοινικόδεντρου. Το όμορφο, γαλήνιο τοπίο, η ησυχία και τα καθαρά νερά θα αποζημιώσουν κάθε επισκέπτη της Κρήτης, που θα θέλει ξανά και ξανά να βρεθεί εκεί!

Δες περισσότερες φωτογραφίες από την Άσπρη Λίμνη στην Κρήτη παρακάτω:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments