Ας υποδεχτούμε το νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Το νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid αναμένεται στην ελληνική αγορά εντός Νοεμβρίου, με συνολική ισχύ 225 ίππων και σεβασμό στο περιβάλλον.


Το Citroen C5 Aircross αποκτά την Plug-in υβριδική εκδοχή του, διατηρώντας τα στοιχεία που το κατέστησαν αρκετά δημοφιλές όπως είναι η άνεση, τα οποία συνδυάζει με ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένους ρύπους.

Η Plug-in υβριδική τεχνολογία την οποία ενσωματώνει το C5 Aircross, δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να πραγματοποιεί όλες τις καθημερινές του μετακινήσεις αποκλειστικά σε ηλεκτρική λειτουργία, αξιοποιώντας την αυτονομία των 55 χιλιομέτρων (WLTP) που προσφέρει η μπαταρία ιόντων λιθίου 13,2 kWh.

Στην καρδιά του Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid ενώνουν τις δυνάμεις τους ένας 4κύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης 1,6 λίτρων PureTech με ισχύ 180 ίππων, προδιαγραφών Euro 6, καθώς και ένας ηλεκτρικός κινητήρας 80 kW, ο οποίος είναι εγκατεστημένος μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του e-EAT8 αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων.

Ας υποδεχτούμε το νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, η συνδυασμένη ισχύς του συστήματος φτάνει τους 225 ίππους, ενώ η ροπή τα 320 Nm, χαρακτηριστικά που εγγυώνται εξαιρετικές επιδόσεις και απολαυστική οδήγηση, σε συνδυασμό με τη νέα ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να κινηθεί είτε με συνδυασμό των δύο κινητήριων μονάδων, είτε αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, χωρίς ιδιαίτερες «εκπτώσεις» στον τομέα των επιδόσεων, αφού η διαθέσιμη ηλεκτρική ισχύς επιτρέπει τις σβέλτες μετακινήσεις στην πόλη και μάλιστα με ταχύτητα έως 135 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, επειδή η ηλεκτροκίνηση πρέπει να χαλαρώνει και όχι να αγχώνει τον οδηγό, η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται ακόμη πιο εύκολη με διάρκεια από 2-7 ώρες ευκολότερη, ενώ μπορεί να προγραμματιστεί χρησιμοποιώντας είτε την κεντρική οθόνη αφής στο ταμπλό του αυτοκινήτου, είτε την εφαρμογή για κινητά «My Citroen».

Ας υποδεχτούμε το νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

To νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid διαθέτει επίσης 20 συστήματα υποβοήθησης της οδηγού, όπως για παράδειγμα το πάντα χρήσιμο Highway Driver Assist (υποβοήθηση κίνησης σε αυτοκινητόδρομο), ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Την ίδια στιγμή χάρη στην έξυπνη αποθήκευση της μπαταρίας υψηλής τάσης κάτω από τα πίσω καθίσματα, οι διαθέσιμοι χώροι δεν επηρεάστηκαν, με το νέο μοντέλο να διαθέτει ένα εξαιρετικά μεγάλο χώρο αποσκευών 460 έως 600 λίτρων (ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η έλευση του νέου Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid σηματοδοτεί την ενεργειακή στροφή της γαλλικής εταιρείας η οποία μέχρι το 2023 θα διαθέτει ηλεκτρικές εκδόσεις στο 80% της γκάμας της, ενώ το 2025 όλα τα μοντέλα της θα συνοδεύονται από κάποια ηλεκτρική έκδοση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments