Ας δώσουμε ένα τέλος στο Καλό Χειμώνα από τον Αυγούστο - iTravelling

Όταν εσύ γυρίζεις με βρεγμένο ακόμα το μαγιό στη πόλη και σου λένε Καλό Χειμώνα, νιώθεις πως το πουλόβερ σε πνίγει ήδη στο λαιμό.

Μπορεί η λαϊκή μας παροιμία να λέει «Από Αύγουστο χειμώνα και από Μάρτη Καλοκαίρι», όμως όπως φαίνεται αυτό δε μένει στα λόγια και υιοθετείται από τους περισσότερους Έλληνες, που έχουν γυρίσει ήδη από τις διακοπές τους. Την στιγμή, που εσύ γυρίζεις από τις διακοπές με βρεγμένο ακόμα το μαγιό στο κλεινόν άστυ και έρχεται ο συνάνθρωπος σου να σου πει «Καλό Χειμώνα» σε κάνει να νιώθεις πως το πουλόβερ σε πνίγει ήδη στο λαιμό.

Η επόμενη μέρα σε βρίσκει στο γραφείο με τους μισούς συναδέλφους σου να σου εύχονται και εκείνοι καλό χειμώνα, γιατί γύρισαν από τον Ιούνιο και τους άλλους μισούς να τους κοιτούν με μισό μάτι, που ακόμα δεν έχουν πάρει την περιβόητη καλοκαιρινή άδειά τους. Οι «χειμερινές» ευχές συνεχίζονται και στον οικογενειακό κύκλο. Καλό χειμώνα, καλές δουλειές, τα κεφάλια μέσα, άντε να μαζεύουμε σιγά σιγά τα καλοκαιρινά… Μήπως να στρώσουμε και τα χαλιά;

Ο Καλός Χειμώνας είναι η αιώνια μετα-καλοκαιρινή πάθηση του Έλληνα. Το τέλος των διακοπών σηματοδοτεί για εκείνον και το τέλος της εποχής, ξεχνώντας κάποια βασικά στοιχεία:

– Υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν καλοκαιρινές διακοπές τέλη Αυγούστου – Σεπτέμβριο.

-Το τέλος των διακοπών σου δεν είναι και το τέλος του καλοκαιριού – καλώς ή κακώς πρέπει να πας στη δουλειά.

– Ο Σεπτέμβριος φημίζεται για τους μεγάλους καύσωνες του.

– Τα θαλασσινά μπάνια δεν σταματούν εκτός ορίων Αττικής.

– Σκέψου τον συνάνθρωπό σου, μην τον ρίχνεις στη κατάθλιψη, μόλις γύρισε από διακοπές!

Όσο ο ήλιος καίει, τα ρούχα αναδεικνύουν ακόμα το τροπικό μαύρισμα σου και οι παραλίες είναι γεμάτες, όσο ακόμα μελετάς καλοκαιρινές αποδράσεις έστω μονοήμερες και η μουντή διάθεσή σου δε συνδυάζεται με την είσοδό σου στο σχολείο (πλέον), τότε ακόμα είναι καλοκαίρι.

ΟΧΙ στη φαρσοκωμωδία του Καλού Χειμώνα

ΝΑΙ στο τροπικό μαύρισμα

ΝΑΙ στα σεπτεμβριανά θαλασσινά μπάνια

Comments