Άλλοθι στου Μάρκου: Για ξεχωριστές γεύσεις στην Ορεινή Αρκαδία - itravelling.gr

Το παραδοσιακό ταβερνάκι «Άλλοθι, στου Μάρκου» σε καλεί για ξεχωριστές γευσιγνωσίες στην Ορεινή Αρκαδία.

Η Ορεινή Αρκαδία φημίζεται για τα πανέμορφα χωριά της. Ένα μικρό γραφικό χωριό που αξίζει να επισκεφθείς είναι το χωριό Μάρκου (Μάρκος), το οποίο βρίσκεται εννέα (9) χιλιόμετρα νότια της Δημητσάνας και αμέσως μετά την εξίσου όμορφη Ζάτουνα. Μετά τις εξερευνήσεις σου στις πλαγιές του χωριού και τους περιπάτους στη φύση, η όρεξη σου θα ανοίξει, γι’ αυτό κράτησε σημειώσεις και επισκέψου το Άλλοθι στου Μάρκου.

Άλλοθι στου Μάρκου: Για ξεχωριστές γεύσεις στην Ορεινή Αρκαδία - itravelling.gr

Μάθε περισσότερα για το χωριό Μάρκος

Η θέση του χωριού στην πλαγιά που είναι χτισμένο και σε υψόμετρο 900 μέτρων, το κάνει να είvαι ένα από τα ελάχιστα χωριά πoυ συvαvτάει καvείς με τόσo ανοιχτή θέα. Από τoυ Μάρκoυ τo βλέμμα τoυ επισκέπτη πλαvιέται και αγvαvτεύει όλoν τov oρίζovτα σε γωvία 180 μoιρώv. Ξεκιvώvτας από τα αvατoλικά, βλέπει τις νότιες απολήξεις του ελατόφυτου Μαίναλου, στα νότια έχει θέα όλη τηv περιoχή τoυ κάμπoυ της Μεγαλόπoλης και όλη τηv oρoσειρά του Λύκαιου όρους με τα διάσπαρτα χωριά του. Δυτικά και αφού σημειώσουμε ότι το χωριό βρίσκεται ουσιαστικά στο κέντρο της Πελοποννήσου, με ένα άνοιγμα που δημιουργείται στον ορίζοντα, τo βλέμμα καταλήγει στo Iόvιo Πέλαγoς και στη Ζάκυvθo, η θέα της oπoίας είvαι πιο έvτovη τις απoγευματιvές ώρες, ιδίως στo ηλιoβασίλεμα δίνοντας μοναδικά χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το ροζ καθώς τα μπλε και τα πράσινα.

Άλλοθι στου Μάρκου: Για ξεχωριστές γεύσεις στην Ορεινή Αρκαδία - itravelling.gr

Παραδοσιακές γεύσεις στο Άλλοθι στου Μάρκου

Το ταβερνάκι ονομάζεται Άλλοθι στου Μάρκου βρίσκεται στο προαύλιο πλακόστρωτο χώρο της λιθόκτιστης εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος». Το κτίσμα τα παλαιότερα χρόνια αποτελούσε το σχολείο του χωριού το οποίο σήμερα μετά από τροποποιήσεις φιλοξενεί τη ταβέρνα. Ο περιφραγμένος προαύλιος χώρος είναι ιδανικός για οικογένειες με παιδιά και η σκιά του πλατάνου γεμίζει τραπεζάκια προσφέροντας δροσιά στους επισκέπτες.

Το «Άλλοθι, στου Μάρκου» λειτουργεί υπό τη διεύθυνση ανθρώπων με μεράκι της Ιουλίας, της Μαρίας και του Σπύρου, οι οποίοι ετοιμάζουν καθημερινά λαχταριστά παραδοσιακά πιάτα της περιοχής.

Συγκεκριμένα τα πιάτα που προτείνουμε να δοκιμάσετε είναι:

*κοκκινιστό με μπαχαρικά και χυλοπίτες ή τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι

*αρνάκι με τηγανιτές πατάτες

*μερίδα κεμπάπ

*εξίσου νόστιμα και καλοψημένα καλαμάκια, ομελέτα και σκέτες τηγανιτές κρατσανιστές πατάτες με χοντρό αλάτι και ρίγανη της περιοχής.

iTravelling info:

Ταβέρνα: Άλλοθι στου Μάρκου

Τηλέφωνο: 698 808 0693 (κα Μαρία)

Φωτογραφίες: Μαρία Χατζησταύρου

 

Comments