6 μέρη που πρέπει να επισκεφτείς πριν εξαφανιστούν! - itravelling.gr

Βγάλε εισιτήρια, ετοίμασε βαλίτσα και φύγαμε για τα πιο σπάνια μέρη στον κόσμο, που τείνουν να εξαφανιστούν!

Το ταξίδι είναι ολόκληρη φιλοσοφία ζωής! Ταξιδεύοντας διευρύνεις τους ορίζοντές σου, γνωρίζεις νέους πολιτισμούς, βλέπεις σπάνιας ομορφιάς τοπία και μαθαίνεις νέες ιστορίες και αξιοθέατα. Εάν πραγματικά θέλεις να κάνεις ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο, μην το καθυστερείς! Διάσημα αξιοθέατα και μέρη τείνουν να εξαφανιστούν, τόσο από περιβαντολλογικές αλλαγές, όσο και από την ανθρώπινη παρέμβαση στην αλλοίωση του πολιτισμού.

Το iTravelling.gr ξεχώρισε 6 μέρη που πρέπει να επισκεφτείς πριν εξαφανιστούν!

Nuuk στη Γροιλανδία

6 μέρη που πρέπει να επισκεφτείς πριν εξαφανιστούν! - itravelling.gr

Η πόλη Nuuk είναι η πρωτεύουσα  της Γροιλανδίας και προκαλεί για εξερευνήσεις στο πάγο και τον έναστρο ουρανό. Εκεί βρίσκεται η «πύλη» για την Αρκτική, τη χώρα του πάγου και των πολικών αρκούδων. Ακόμα, για τους λάτρεις της αστρονομίας, αποτελεί ιδανικό μέρος για θέαση διαφόρων αστρονομικών φαινομένων με γυμνό μάτι. Δυστυχώς, πλέον η Γροιλανδία βρίσκεται σε μια φάση ανεξαρτητοποίησης από τη Δανία με διάφορες βιομηχανίες να θέλουν να εκμεταλλευτούν τα μεταλλεύματα του νησιού, πράγμα που σίγουρα θα φέρει αλλαγές στο τοπίο.

Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος στην Αυστραλία

6 μέρη που πρέπει να επισκεφτείς πριν εξαφανιστούν! - itravelling.gr

Εάν λατρεύεις τις καταδύσεις, τις εξερευνήσεις στο βυθό και δε φοβάσαι ιδιαίτερα τους καρχαρίες, που συχνάζουν στην περιοχή, τότε ο Great Barrier Reef, ελληνιστί Μεγάλος Κοραλιογενής Ύφαλος σε περιμένει για αμέτρητες, υδάτινες συγκινήσεις. Δυστυχώς, όμως πρέπει να βιαστείς, γιατί ο διάσημος ύφαλος τείνει να ξεγυμνωθεί από τα σπάνιας ομορφιάς κοράλλια του, λόγω της υπερθέρμανσης των ωκεανών, της ρύπανσης των υδάτων και φυσικά της υπεραλιείας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, του μένουν περίπου 40 χρόνια ζωής.

Machu Picchu στο Περού

6 μέρη που πρέπει να επισκεφτείς πριν εξαφανιστούν! - itravelling.gr

Αποτελεί ένα αξιοθέατο, που ελάχιστοι δεν έχουν στη wish list τους. Το Machu Picchu βρίσκεται σε ένα παρθένο τοπίο γεμάτο πολιτισμό από τους Ίνκα και προκαλεί για εκδρομή πίσω στο χρόνο. Όμως, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που είναι διάσημο τείνει να εξαφανιστεί. Ο μαζικός τουρισμός και ειδικά η δημιουργία του τελεφερίκ κοντά του αλλοιώνουν την παρθένα, αρχαία ομορφιά του.

Taj Mahal στην Ινδία

6 μέρη που πρέπει να επισκεφτείς πριν εξαφανιστούν! - itravelling.gr

Κι όμως ακόμα και το Taj Mahal κινδυνεύει να χάσει την παλιά του αίγλη. Η UNESCO εδώ και χρόνια καλεί τις τοπικές αρχές να κλείσουν το Taj Mahal για να γλιτώσει από την ατμοσφαιρική ρύπανση, που διαβρώνει το εξωτερικό του κτιρίου. Εάν το υπουργείο Τουρισμού της Ινδίας δεν κάνει κάτι γρήγορα, τότε το ταξίδι σου εκεί θα πρέπει να γίνει πιο σύντομα από ό,τι περίμενες….

Αβάνα στην Κούβα

6 μέρη που πρέπει να επισκεφτείς πριν εξαφανιστούν! - itravelling.gr

Η πιο διάσημη πόλη της Καραϊβικής σε λίγο καιρό δε θα μπορεί να σε παρασύρει σε λάτιν ρυθμούς, να γευτείς γνήσιο ρούμι και να απολαύσεις τις παλιές γειτονιές με αυλές που μυρίζουν πούρα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα- αντίκες. Η Αβάνα έμοιαζε πως είχε κολλήσει στα ‘50s, όμως αυτό δε θα κρατήσει για πολύ, καθώς τα τελευταία χρόνια εκσυγχρονίζεται και χάνει ένα μεγάλο μέρος της αυθεντικότητάς της.

Νησί του Πάσχα στη Χιλή

6 μέρη που πρέπει να επισκεφτείς πριν εξαφανιστούν! - itravelling.gr

Αποτελεί ένα ξεχωριστό προορισμό και φυσικά όχι για το Πάσχα. Το Νησί του Πάσχα βρίσκεται στη Χιλή και χαρίζει στους επισκέπτες του ιστορία, φύση και ατμόσφαιρα. Παρόλο που ο μόνιμος πληθυσμός του αγγίζει του 5.000 κατοίκους, οι μισοί από αυτούς είναι ιθαγενείς. Δυστυχώς, με την εισροή εκατομμυρίων τουριστών στο νησί, έγιναν αρκετά πολυτελή θέρετρα και τουριστικοί φορείς επενδύουν στην περιοχή για περισσότερα κέρδη. Οι ντόπιοι θεωρούν πως με όλες αυτές τις κινήσεις, το νησί τους δε θα θυμίζει σε τίποτα αυτό που ήξεραν ως τώρα. Αντίστοιχα, και οι αρχαιολόγοι έχουν εκφράσει ανησυχία σχετικά με τα πετρογλυφικά, τις ζωγραφιές στα σπήλαια αλλά και τα moai, τα οποία τείνουν να αλλοιωθούν, ενώ ο υποθαλάσσιος πλούτος κινδυνεύει από τις συνεχείς θαλάσσιες μεταφορές των τουριστών.

Comments