5 τρόφιμα που δεν πρέπει να φας πριν την πτήση - iTravelling

Κάθε ταξίδι θέλει προετοιμασία. Μάθε τι δεν πρέπει να φας πριν την πτήση για να έχεις ένα ήρεμο ταξίδι.

Μπορεί να βρήκες την σωστή αποσκευή για την εταιρεία, που πετάς και να έφτιαξες τη βαλίτσα σου, όμως η προετοιμασία για το ταξίδι δε σταματά εκεί. Για να έχεις ένα άνετο και χωρίς παρενέργειες αεροπορικό ταξίδι, μάθε τι δεν πρέπει να φας πριν την πτήση.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στα ταξίδια, είτε αυτά είναι με αυτοκίνητο και πλοίο, είτε με αεροπλάνο.  Το iTravelling βρήκε τα 5 τρόφιμα που δεν πρέπει να φας πριν την πτήση για να έχεις και εσύ και οι συνεπιβάτες σου ένα ήρεμο ταξίδι.

Λαχανικά

Όσο και να μη θέλεις να χαλάσεις τη δίαιτά σου, καλά θα κάνεις να αφήσεις για λίγο εκτός διατροφολογίου τα λαχανικά και ειδικότερα το μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι και λαχανάκια Βρυξελλών. Κατά την πτήση, η καμπίνα του αεροπλάνου βρίσκεται υπό πίεση και ο αέρας μειώνεται. Αυτό σου προκαλεί έως και 30% διαστολή και συστολή στο έντερο, προκαλώντας δυσάρεστες παρενέργειες για εσένα και τους γύρω σου.

Fast food

Όσο και αν τα ζήλεψες στο αεροδρόμιο, κλείσε τα μάτια και πες όχι. Το fast food και τα τηγανιτά αποτελούν κακό σύμμαχο για το στομάχι σου στην πτήση. Προκαλούν στομαχικές διαταραχές και θα σε κάνουν να έχεις ένα από τα χειρότερα ταξίδια σου. Απόλαυσε το burger σου μόλις αποβιβαστείς.

Σκόρδο

Ο,τιδήποτε καταναλώσεις που περιέχει σκόρδο, θα σε κάνει να νιώσεις άβολα στην πτήση. Το σκόρδο περιέχει θειούχες ενώσεις, που απορροφούνται στο αίμα και τους πνεύμονες, κάνοντας ακόμα και την εκπνοή μας να μυρίζει σκόρδο. Για ένα πιο «γαλήνιο» ταξίδι για εσένα και τους διπλανούς σου απόφυγέ το!

Αλκοόλ

Εάν δε θέλεις να βγεις από το αεροπλάνο με hangover απόφυγε το αλκοόλ στην πτήση. Όσο πηγαίνεις σε μεγαλύτερο υψόμετρο, τόσο πιο έντονες γίνονται οι παρενέργειες του αλκοόλ.

Γλυκά χωρίς ζάχαρη

Αποτελούν ιδανική επιλογή για διαβητικούς, αλλά και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Εάν θέλεις να μπεις στο αεροπλάνο και να μην διανυκτερεύσεις στη μικροσκοπική του τουαλέτα, πες όχι σε γλυκαντικά και τσίχλες χωρίς ζάχαρη.

Comments