Πέντε νησιά που δεν θέλεις να επισκεφτείς με τίποτα! - iTravelling

Μπορεί να υπάρχουν μέρη με παραδεισένιες παραλίες και πόλεις, αλλά εδώ θα μιλήσουμε για τα πιο επικίνδυνα νησιά.

Υπάρχουν πολλά ειδυλλιακά μέρη στον πλανήτη μας. Κλείνοντας απλά τα μάτια μπορούμε να ταξιδέψουμε σε παραδεισένια νησιά, χρυσαφένιες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά και καταπράσινη φύση. Εάν ταξιδεύεις και εσύ αυτή τη στιγμή σε τέτοια μέρη, μείνει εκεί καλύτερα, γιατί οι προορισμοί, που ακολουθούν, θα σε βγάλουν από το ευχάριστο κλίμα και θα σε ρίξουν στα βαθιά…. Επικίνδυνα μέρη, που δε φημίζονται για τις ευχάριστες στιγμές που αφήνουν στους επισκέπτες τους. Σ` αυτά τα νησιά κινδυνεύεις από την ίδια τη φύση αλλά και τις επιπτώσεις των ανθρώπινων ενεργειών….

Δες ποια είναι τα 5 πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο:

The Great Pacific Garbage Patch – Βόρειος Ειρηνικός

Είναι ένα μέρος πραγματικός σκουπιδότοπος και βρίσκεται στο Βόρειο Ειρηνικό ωκεανό. Σ` αυτό το νησί μαζεύεται όλη η βρωμιά και τα πλαστικά, που υπάρχουν στον ωκεανό, ενώ τα ψάρια της περιοχής τις περισσότερες φορές δεν κολυμπούν, αλλά βρίσκονται ανάσκελα από την τοξικότητα του νερού. Η ασέβεια του ανθρώπου προς τη φύση έχει το τίμημα της και αποδεικνύεται στην συγκεκριμένη περιοχή. Δεν ενδεικνύεται για βουτιές….

Gruinard Island – Σκωτία

Από πολλούς θεωρείται το πιο επικίνδυνο νησί της βρετανικής κυβέρνησης και βρίσκεται στη Σκωτία. Το νησί έχει οβάλ σχήμα και στο έδαφος του γίνονται εδώ και πολλά χρόνια μυστικά πειράματα πάνω στον άνθρακα με αποτέλεσμα να ξεκληριστούν ολόκληρες γενιές ζώων…

Νήσος Ρεϊνιόν – Ινδικός Ωκεανός

Το ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό Ωκεανό βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου και είναι διάσημο για την ομορφιά του. Παρόλα αυτά, διατηρεί διάσημο το όνομα του και για την αγάπη των καρχαριών στα νερά, που το περιβάλλουν…. Είναι τόσα πολλά τα κρούσματα επιθέσεων, που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, που οι τοπικές Αρχές αναγκάστηκαν το 2013 να απαγορεύσουν τόσο το κολύμπι όσο και το σέρφινγκ.

Ποβέλια – Ιταλία

Αν και είναι πραγματικά ένα πολύ όμορφο νησί, έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο. Ο λόγος γιατί πάνω στο έδαφος του υπάρχει ένα στρώμα κολλώδους τέφρας, που έχει δημιουργηθεί από τα δεκάδες απανθρακωμένα λείψανα. Αυτό γιατί στα χρόνια του Μαύρου Θανάτου, λόγω της πανούκλας, η Ποβέλια αποτέλεσε νεκροταφείο για περισσότερα από 160.000 θύματα της αρρώστιας. Όπως κάθε στοιχειωμένο μέρος έτσι και αυτό έχει το μύθο του με τις φήμες για ουρλιαχτά τη νύχτα να κυριαρχούν…

Το Νησί των Φιδιών – Βραζιλία

Εάν αγαπάς τα φίδια, σίγουρα οι ακτές του Σάο Πάολο είναι το αγαπημένο σου μέρος. Παρόλα αυτά πριν ξεκινήσει αυτό το ταξίδι, μάθε πως κατοικούν εκεί πάνω από 4.000 δηλητηριώδη φίδια. Υπολογίζεται πως σε κάθε τετραγωνικό μέτρο του νησιού λιάζονται τέσσερα με πέντε τεράστια, δηλητηριώδη φίδια, για τα τσιμπήματα των οποίων δεν υπάρχει αντίδοτο.

Comments