5 + 1 πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες αγορές - iTravelling

Σε πλοία, μέσα σε σπηλιές, σε λούνα παρκ ή ακόμα και στο εσωτερικό ενός κάστρου, αυτές οι χριστουγεννιάτικες αγορές ξεφεύγουν κατά πολύ από τα συνηθισμένα.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η πόλη φοράει σιγά σιγά τα γιορτινά της και στολισμένες βιτρίνες, δέντρα και λαμπάκια ξεπροβάλλουν σε κάθε γωνιά του κόσμου. Κάπου ανάμεσα στο στολισμό, οι χριστουγεννιάτικες αγορές δίνουν δυναμικό παρόν σχεδόν σε κάθε πόλη προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν τις αγορές τους αλλά και να μαγευτούν από την ομορφιά τους.

Εκτός όμως από τις κλασσικές, χριστουγεννιάτικες αγορές, που στήνονται σε πλατείες, υπάρχουν και εκείνες που προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία. Πάνω σε πλοία, μέσα σε σπηλιές, σε λούνα παρκ ή ακόμα και στο εσωτερικό ενός κάστρου. Υπάρχουν διαφόρων ειδών χριστουγεννιάτικες αγορές, που ξεφεύγουν κατά πολύ από τα συνηθισμένα. Το iTravelling βρήκε 6 πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες αγορές και σου τις παρουσιάζει.

Χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Βρίσκεται στο πάρκο του Λίζεμπεργκ, κοντά στο Γκέτεμποργκ, και αποτελεί τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά στη Σουηδία. Η εντυπωσιακή αυτή χριστουγεννιάτικη αγορά είναι τοποθετημένη σε ένα τεράστιο πάρκο ψυχαγωγίας με δραστηριότητες, όπως τρενάκια, πατινάζ και ζωολογικό κήπο με ταράνδους για να γίνεις και πάλι παιδί!

Πλωτή αγορά – Μίλστατ, Αυστρία

Η χριστουγεννιάτικη αγορά στη λίμνη Μίλστατ είναι μοναδική! Θα τη βρεις αγκυροβολημένη απέναντι από το μπαρ Kap 4613. Πρόκειται για μια πλεούμενη αγορά με εκπληκτική θέα τη λίμνη και τα γύρω βουνά. Τα είκοσι περίπτερα, που διαθέτει, εγκαταστάθηκαν για προσφέρουν κυρίως γαστρονομικές απολαύσεις.

Μαγική σπηλιά, Μάαστριχ, Ολλανδία

Εάν θέλεις να βιώσεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό αυτά τα  Χριστούγεννα τότε επισκέψου το Μάαστριχτ! Στην πόλη αυτή θα βρεις δυο χριστουγεννιάτικες αγορές κάτω από την επιφάνεια της γης. Το Gemeentegrot, που σημαίνει κοινόχρηστη σπηλιά, είναι μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες υπόγειες αγορές Χριστουγέννων στην Ευρώπη. Ένα αληθινό σπήλαιο Χριστουγέννων, το οποίο υποδέχεται τους επισκέπτες σε ένα οικείο, σχεδόν παραμυθένιο, μουσικό σκηνικό.

Κάτω από τη γέφυρα, Hochschwarzwald, Γερμανία

Από όλες τις αγορές των Χριστουγέννων στη Γερμανία, η αγορά στο Freiburg είναι πιθανώς η πιο αυθεντική και ταυτόχρονα η πιο πρωτότυπη. Η αγορά βρίσκεται σε μια τοποθεσία ιδιαίτερα εντυπωσιακή, μέσα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού, κάτω από μια φωτισμένη γέφυρα, ενώ το χιόνι που συνήθως κάνει την εμφανή του συμπληρώνει ιδανικά το χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Σταθμός Χριστούγεννα, Ζυρίχη, Ελβετία

Ο κεντρικός σταθμός της Ζυρίχης είναι το σπίτι για τη μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά Χριστουγέννων της Ευρώπης. Γύρω από το τεράστιο δέντρο που αγγίζει σχεδόν την οροφή, υπάρχουν πάνω από 160 πάγκοι με απαράμιλλη κομψότητα! Το χώρο στολίζουν ο γλυκός φωτισμός,ο ήχος από τις παιδικές χορωδίες και το άρωμα της κανέλας… Η ζεστή ατμόσφαιρα, που προσφέρει, είναι μια εμπειρία που πρέπει να βιώσεις…

Χριστουγεννιάτικο καράβι, Vilshofen an der Donau, Γερμανία

Μέσα σε ένα πλοίο οι χριστουγεννιάτικες αγορές αποκτούν άλλη μαγεία!

Comments