5 άγνωστες χώρες που αξίζει να επισκεφτείς! - iTravelling.gr

Χώρες, που παραμένουν άγνωστες στους περισσότερους, σε καλούν για εξερεύνηση!

 

Εάν βαρέθηκες τους κλασσικούς προορισμούς και ψάχνεις για περιπέτειες, οι παρακάτω άγνωστες χώρες είναι για εσένα! Προορισμοί, που μένουν ανεκμετάλλευτοι, χώρες που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από την κλιματική αλλαγή και κρυφοί παράδεισοι σε περιμένουν για ένα αξέχαστο ταξίδι!

Ας ανακαλύψουμε τις 5 άγνωστες χώρες στον κόσμο:

Kribati, Μικρονησία, Κεντρικός Ειρηνικός

Μια μικρή συστάδα νησιών στην Μικρονησία του κεντρικού Ειρηνικού ωκεανού ανακαλύφθηκε από τον θαλασσοπόρο, Τζον Μπάιρον και κινδυνεύει να εξαφανιστεί τα επόμενα χρόνια. Εκεί θα βρεις γαλάζια νερά, τροπικά δέντρα και λευκή άμμο για να νιώσεις πραγματικά σα ναυαγός…

Pitcairn Islands, Νότιος Ειρηνικός

Στα νησιά Pitcairn θα βρεις τέσσερα ενδιαφέροντα ηφαιστειακά νησιά από τα οποία μόνο το ένα κατοικείται. Οι 50 κάτοικοι του νησιού μένουν στην πόλη Adamstown και αποτελούν όλοι απόγονοι των πειρατών του βρετανικού πλοίου Bounty και των ανθρώπων από την Ταϊτή, που είχαν απαγάγει. Μια επίσκεψη εκεί θα σε γεμίσει ιστορίες…

Lesotho, Νότια Αφρική

Το Lesotho (Λεσότο) ξεχωρίζει, είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, που είναι χτισμένη αποκλειστικά και μόνο σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1.000 μέτρων . Έτσι, καταφέρνει να έχει το πιο ψηλό «χαμηλότερο» σημείο στον κόσμο (1.400 μέτρα πάνω από τη θάλασσα). Η φυσική της ομορφιά ξεχωρίζει, γι’ αυτό πολλοί τον αποκαλούν «Ελβετία της Νότιας Αφρικής» με τη διαφορά πως η Λεσόθο είναι μία από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο.

Άγιος Χριστόφορος, Καραϊβική

Αυτό το κράτος βρίσκεται στην Καραϊβική και αποτελεί ένα νησιωτικό παράδεισο. Όπως μαρτυρά και το όνομα του, ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε το νησί το 1493. Στην ουσία πρόκειται για ένα ανενεργό ηφαίστειο, που διαθέτει τροπικό δάσος, παραλίες με λευκή άμμο και ζεστά νερά για να απολαύσεις διακοπές μακριά από την αγχωτική πραγματικότητα!

Gabon, Δυτική Αφρική

Εάν ψάχνεις για ταξίδια στην άγρια φύση, τότε η Δημοκρατία της Γκαμπόν αποτελεί ιδανική επιλογή. Πάνω από το 85% της χώρας καλύπτεται από τροπικά δάση, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό συμπληρώνεται με δαντελωτές ακτές, οροσειρές και σαβάνες. Αξίζει να επισκεφτείς τα εθνικά πάρκα της περιοχής και τα σπήλαια, με προσοχή τους πορτοκαλί κροκόδειλους, που ζουν από κάτω!

Comments