3+1 λόγοι που η ζεστή σοκολάτα σου κάνει καλό! - itravelling.gr

Ψάχνουμε δικαιολογίες να πίνουμε περισσότερη ζεστή σοκολάτα, όσο μένουμε σπίτι. Τώρα και με συνταγή γιατρού.

Μπορεί να μένεις σπίτι, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση στη μοίρα τους. Το ίδιο ισχύει και για τη διασκέδασή σου. Προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε τους γευστικούς μας κάλυκες και να διατηρήσουμε μια ισορροπία στις λιχουδιές που θα θέλαμε να καταναλώσουμε και τη διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης. Πλέον μπορείς να καταναλώσεις άφοβα την αγαπημένη σου ζεστή σοκολάτα και μάλιστα με συνταγή γιατρού.

3+1 λόγοι που η ζεστή σοκολάτα σου κάνει καλό! - itravelling.gr

Ερευνητές έρχονται να μας αποδείξουν τις ευεργετικές ιδιότητες της ζεστής σοκολάτας διώχνοντας κάθε ενοχή μας για κατανάλωσή της. Φυσικά, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και εδώ η κατανάλωση θέλει μέτρο. Διάβασε παρακάτω τους σημαντικότερους λόγους που σου κάνει καλό να πίνεις μια κούπα ζεστή σοκολάτα.

Ζεστή σοκολάτα για τόνωση και ευεξία

Μας κρατάει ζεστούς τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα, όμως παράλληλα η ζεστή σοκολάτα είναι φυσικό τονωτικό για τον οργανισμό μας. Η καφεΐνη της σοκολάτας μας προσφέρει ενέργεια και δρα κατά τις κατάθλιψης και της κόπωσης. Το κακάο επίσης διαθέτει ουσίες που μας προκαλούν ευφορία και διεγείρουν τον εγκέφαλο, ο οποίος εκκρίνει ενδορφίνες, τις λεγόμενες ορμόνες της χαράς.

Ζεστή σοκολάτα για αποτοξίνωση

Κι όμως όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η σοκολάτα είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδιωτικά. Το κακάο περιέχει υψηλές ποσότητες φλαβονοειδών ουσιών, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ενώσεις με ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, οι αντιοξειδιωτικές ουσίες του κακάο είναι ίσες με τις αντίστοιχες του πράσινου τσαγιού.

3+1 λόγοι που η ζεστή σοκολάτα σου κάνει καλό! - itravelling.gr

Ζεστή σοκολάτα για να ρίξεις την πίεση

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις ΗΠΑ, η κατανάλωση σοκολάτας με μέτρο μπορεί να χαμηλώνει την πίεση σε υγιή άτομα και να βελτιώνει την ανταπόκριση των κυττάρων στην ινσουλίνη, ισορροπώντας έτσι τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Ζεστή σοκολάτα για καλή λειτουργία της καρδιάς

Τα καλά λιπαρά, που διαθέτει το κακάο λειτουργούν βοηθητικά στη λειτουργία της καρδιάς χωρίς να αυξάνουν τα λιπίδια και τα τριγλυκερίδια του αίματος.

Ακόμα να φτιάξεις εσύ μια κούπα ζεστή σοκολάτα;

Comments