14+1 ιδέες για φθινοπωρινή βόλτα στο βουνό - iTravelling

Δεκαπέντε γραφικά, ορεινά χωριά, ξεχασμένα από το χρόνο, σε περιμένουν για να σε στείλουν βόλτα στο βουνό!

 

Ο δροσερός καιρός σιγά σιγά μας χτυπάει την πόρτα και η επιθυμία για φθινοπωρινές εκδρομές είναι ακόμα πιο έντονη. Ένα ήρεμο και φθινοπωρινό τοπίο μπαίνει άμεσα στα σχεδία μας και η οργάνωση της εκδρομής ξεκινά αμέσως. Τοπία στα οποία πρωταγωνιστούν τα αγέρωχα βουνά και δίπλα τους εντυπωσιάζουν και σαγηνεύουν με την ομορφιά τους ήρεμα, γραφικά χωριουδάκια είναι ο τελικός στόχος μας. Σ’ ένα απόλυτα ταιριαστό, καταπράσινο σκηνικό, όπου κυριαρχούν τα έλατα και τα νερά των πηγών, μικροί ήρωες ζουν καθημερινά εκεί μια ήρεμη ζωή! Εάν είσαι και εσύ ένας από εκείνους, που έχεις την ανάγκη από μια ένεση χαλάρωσης και ρομαντισμού, τότε τα παρακάτω μέρη θα πρέπει να βρίσκονται πρώτα στη λίστα με τις νέες σου εξορμήσεις!

Ξεκινώντας για μια βόλτα στο βουνό… απόφυγε τις συνηθισμένες και ξακουστές Άλπεις και αφέσου στην ομορφιά των διάσημων, τουριστικών θέρετρων αλλά ακόμα και άλλων άσημων χωριών, που ξεχωρίζουν για τη γραφικότητά τους και το όμορφο, φυσικό περιβάλλον τους. Τα περισσότερα συγκεντρωμένα στον ευρωπαϊκό κορμό, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα σε Αμερική και Αφρική αλλά και τη μακρινή Ασία, σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχει μια γωνιά ηρεμίας για όλους!

iTravelling info: Σε κάποια θα βρεις κιόλας χιόνι…

Το itravelling.gr βρήκε 15 μικρά χωριά για να κάνεις ένα νοητό ταξίδι μέχρι εκεί, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει καιρό τώρα… Ας πάμε βόλτα στο βουνό:

Notre Dame de Bellecombe, Γαλλία

Olden, Νορβηγία

Chamonix, Γαλλία

Grindelwald, Ελβετία

Hallstatt, Αυστρία

Canazei, Ιταλία

Torla, Ισπανία

Coeur d’Alene, ΗΠΑ

Davos, Ελβετία

St. Moritz, Ελβετία

Shirakawa-go, Ιαπωνία

Stowe, ΗΠΑ

Cavalese, Ιταλία

Ifrane, Μαρόκο

Wanaka, Νέα Ζηλανδία

Comments