
Ταξιδέψαμε και ανακαλύψαμε πως τρώνε τα αυγά στις άλλες χώρες! Διάλεξε το αγαπημένο σου και τρέξε στην κουζίνα!
Γύρισες από τη δουλειά, αλλά δεν έχεις καμία διάθεση για μαγείρεμα; Θέλεις κάτι γρήγορο και απλό; Τα αυγά είναι πάντα μια λύση, όμως αν θες να προκαλέσεις τον ουρανίσκο σου και να ταξιδέψεις έστω και γευστικά σε άλλες χώρες, η παρακάτω λίστα θα σου φανεί χρήσιμη.
Το iTravelling.gr ταξίδεψε και βρήκε πως τρώνε τα αυγά στο εξωτερικό και σου τα παρουσιάζει.
Άλλοι τα προτιμούν γρήγορα και απλά, άλλοι παρουσιάζουν όλη τους τη μαγειρική μαεστρία, ενώ κάποιοι προτιμούν πιο «καυτερές» δόσεις στο πιο απλό πιάτο του κόσμου. Εσύ ποιο θα διαλέξεις;
Scotch Eggs στην Αγγλία
Μη γελαστείς από το όνομα, δε θα το βρεις μόνο στη μαγευτική Σκωτία. Τα schotch eggs αποτελούν διάσημη λιχουδιά της Αγγλίας. Πρόκειται για ένα σφιχτό, βραστό αυγό, το οποίο τυλίγεται με λουκάνικο ή κιμά, πανάρεται με ψίχα ψωμιού και τηγανίζεται Ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο σνακ όταν πεινάς πολύ!
Tamagoyiaki στην Ιαπωνία
Οι Ιάπωνες αγαπούν το σούσι και όταν δεν έχουν σούσι, κάνουν τα πάντα για να βρουν κάτι που να του μοιάζει. Όπως ακριβώς το tamagoyiaki. Πρόκειται για το σούσι με αυγό, όπως πολλοί αποκαλούν. Είναι μια αφράτη ομελέτα, η οποία μέσα της τυλίγει λαχανικά, βρώσιμα λουλούδια, τυρί και τηγανίζεται σε ρολά.
La Stracciatella στην Ιταλία
Μπορεί να αποτελεί πασχαλινό πιάτο, όμως οι Ιταλοί αγαπούν να το απολαμβάνουν όλο το χρόνο. Πρόκειται για μαι σούπα κοτόπουλου με καρότα, σέλερι και βραστά αυγά με μοσχοκάρυδο.
Φωλιά από αυγά στη Σρι Λάνκα
Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα street food της Σρι Λάνκα. Πρόκειται για τηγανίτα από ρυζάλευρο και γάλα καρύδας σε σχήμα φωλιάς και μέσα της μαγειρεύεται το αυγό.
Croque Madame στη Γαλλία
Ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Γαλλίας, το οποίο αποτελεί και αγαπημένη λιχουδιά για τους λάτρεις του brunch. Το croque madame είναι στην ουσία τοστ με ζαμπόν και τυρί και από πάνω του έχει ένα ολόκληρο τηγανιτό αυγό.
Doro wot στην Αιθιοπία
Εάν σ’ αρέσουν τα καυτερά και σχετικά βαριά πιάτα, τότε αυτό είναι η καλύτερη επιλογή! Θυμίζει στιφάδο με λαχανικά και έχει μέσα μοσχάρι, αρνί ή κοτόπουλο και φυσικά ολόκληρα βρασμένα αυγά.
Brik στην Τυνησία
Μια αφράτη ζύμη, που τυλίγει ένα ολόκληρο αυγό μαζί με τόνο και κρεμμύδι είναι το μπρικ στην Τυνησία. Το πιάτο ολοκληρώνεται στο τηγάνι και πασπαλίζεται με τυρί.
Shakshouka στο Ισραήλ
Στο Ισραήλ αγαπούν το κύμινο και τις καυτερές πιπεριές και αυτά τα υλικά δε λείπουν ούτε από τα αυγά τους. Μαζί με ντομάτες φτιάχνουν μελάτα αυγά με καυτερή κόκκινη σάλτσα.
Huevos Rancheros στο Μεξικό
Τα διάσημα scramble eggs γεννήθηκαν στην πραγματικότητα στη μεξικάνικη επαρχεία. Η μεξικάνικη εκδοχή περιλαμβάνει τηγανιτά αυγά πάνω σε πίτες καλαμποκιού με σάλτσα αβοκάντο, ρύζι και φυσικά κόκκινα φασόλια.
Ινδία: Αυγά με Κάρυ
Όπως κάθε ινδικό φαγητό, έτσι και τα αυγά είναι βουτηγμένα στο κάρυ! Το πιάτο αυτό έχει κρεμμύδι, ντομάτα, και πράσινο τσίλι, ενώ τα αυγά βράζονται από πριν και τυλίγονται στο κάρι μόλις ξεφλουδιστούν.