10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη χριστουγεννιάτικη αγορά της Βιέννης - iTravelling

Η πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά άνοιξε τις πύλες της και σε περιμένει και φέτος!

Πού βρίσκεται η ωραιότερη χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά της Ευρώπης; Στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην Βιέννη. Πρόκειται για την αγορά που γίνεται κάθε χρόνο μπροστά από το εντυπωσιακό κτίριο του Δημαρχείου. Το πιο υπέροχο μέρος, παραμυθένιο και λαμπερό, προσφέρεται για αγορές αλλά και ρομαντικό περίπατο ανάμεσα στα στολισμένα δέντρα τα Χριστούγεννα.

Αυτά είναι τα 10 πράγματα που θα σε πείσουν να πας τώρα στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Βιέννης:

Το πάρκο μπροστά από το δημαρχείο της πόλης είναι γεμάτο από φωτάκια και τα όλα τα δέντρα στολίζονται χριστουγεννιάτικα, δημιουργώντας μια λαμπερή ατμόσφαιρα κάθε βράδυ. Υπάρχουν πάνω από 150 πάγκοι για να αγοράσετε χριστουγεννιάτικα δώρα, χειροποίητα στολίδια αλλά και να δοκιμάσετε ζεστά ροφήματα και τοπικά γλυκά. Αξίζει να αγοράσετε μία από τις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες μπάλες στον κόσμο. Η Βιέννη φημίζεται για τις μπάλες με ζωγραφιές από διάφορα μέρη της Βιέννης.

Δοκιμάστε τα διάσημα στρούντελ και συνοδεύσετε το με ένα ζεστό, αρωματικό κρασί για να αντιμετωπίσετε γευστικά και αποτελεσματικά το κρύο!

Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στη Βιέννη, όπως το «Christkindl Express», ένα τρενάκι που κάνει μια σύντομη βόλτα στην στολισμένη πόλη. Ακόμα πόνι για ιππασία και παιχνίδια με το καρουζέλ πρέπει να είναι στις επιλογές σας.

Αυτή η αγορά έχει ψώνια για μικρούς και μεγάλους.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίζεται από νωρίς, από τις 12 Νοεμβρίου και έχει 1000 φωτάκια led, αφού αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πλατείας.

Σύμφωνα με την παράδοση τους, κάθε χρόνο μία αυστριακή πόλη δωρίζει το δέντρο δείχνοντας την στενή σχέση με την πρωτεύουσα.

Κατά την παραμονή σας εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε πολλές μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις, που γίνονται στην πλατεία.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Βιέννης είναι ανοιχτή καθημερινά από μέσα Νοεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου. 

Comments