10 + 2 λόγοι που οι κοινές διακοπές δεν χαλούν στη σχέση σου - iTravelling

Πάμε κόντρα στο κατεστημένο, που θέλουν τη γυναίκα γκρινιάρα και τον άνδρα άπιστο στις καλοκαιρινές κοινές διακοπές.

Άλλο ένα καλοκαίρι ήρθε και μαζί με τον τροπικό καιρό, ήρθαν και οι δεκάδες «οδηγοί επιβίωσης» ζευγαριών για τις κοινές διακοπές τους. Ευτυχώς ο καιρός αρχίζει να φτιάχνει και τώρα μπορούμε να σαλπάρουμε. Το κεφάλαιο κοινές διακοπές είναι ένα πολύπλοκο θέμα, το οποίο έχουν αναλύσει κορυφαίοι ψυχολόγοι – ανθρωπολόγοι μέχρι και μηνιαία γυναικεία – ανδρικά περιοδικά. Κάθε νοήμων -όχι απαραίτητα- άνθρωπος έχει να καταβάλει τη δική του εμπειρία στο θέμα αυτό και είναι απόλυτος!

Λίγο πολύ όλοι καταλήγουν πως στις κοινές διακοπές των ζευγαριών, η γυναίκα είναι μία κινητή γκρίνια, ανικανοποίητη σε όλα και ο άνδρας τείνει να καταλήξει μια καταπιεσμένη ψυχή, που θα βρει παρηγοριά είτε στην πρώτη ξαπλώστρα με φυσικά άκρως αποκαλυπτικό μαγιό ή στην ανδροπαρέα του στο πρώτο δευτερόλεπτο, που θα πατήσει στο λιμάνι. Ε όχι!

Το iTravelling ήρθε για να αποκαταστήσει την αλήθεια. Συμφωνούμε πως οι διακοπές είναι ιερό πράγμα, ειδικά όταν έχεις κουραστεί υπερβολικά όλο το χειμώνα (κι ας λένε πως οι Έλληνες δεν δουλεύουν), όμως αν θα είναι επιτυχημένες οι διακοπές σου με το έτερον ήμισυ εξαρτάται από εσάς τους δυο.  Αν δεν ταιριάζετε γενικά, η καταπίεση είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της σχέσης σας και δεν υπάρχουν ούτε δύο έστω κοινές δραστηριότητες, τότε μην περιμένεις να ζήσεις χολιγουντιανό love story σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά. Όμως αυτό δεν είναι ο κανόνας!

Κοινές διακοπές σημαίνουν:

Οκλαδόν στο κατάστρωμα- εντάξει και με καναπέ βολέψου, μη γίνεσαι τόσο εναλλακτικός από τώρα. Τα πρώτα σχέδια ξεκινούν τις ώρες του ταξιδιού. Πως φαντάζεστε το νησί, τι θα κάνετε πρώτα και πως δε θα θέλετε να φύγετε σίγουρα μετά.

Να πατάς το πόδι σου στο λιμάνι και ήδη οι φωτογραφίες να έχουν πάρει φωτιά. Και ναι δεν φωτογραφίζεις μόνο τοπία, αλλά και εκείνον/εκείνη!

Να μην σε ενδιαφέρει το ξενοδοχείο, αν θα έχει, τόσα αστέρια όσα και οι γειτονικοί γαλαξίες, αλλά να έχει μόνο τα βασικά, κρεβάτι και κλιματιστικό, εντάξει ας το παραδεχτούμε και ένα ψυγειάκι.

Η μαγική ώρα στην παραλία, που δε θέλεις να τελειώσει ποτέ. Η θέα μοναδική, το απέραντο γαλάζιο και το έτερον ήμισυ δίπλα σου, δε ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις…

Εξερευνήσεις στο νέο δικό σας μέρος. Από τα κλασσικά τουριστικά αξιοθέατα μέχρι τα πιο απόκρημνα σημεία, που δε τα ξέρουν πολλοί και ούτε θα τα μάθουν- θα είναι το μυστικό σας.

Φαγητό κάτι πρόχειρο ή στο χέρι. Γιατί εκείνη τη στιγμή αν ζητήσεις το παστίτσιο της μαμάς σου, έχεις πρόβλημα.

«Προκλητικές» γευσιγνωσίες και οινογνωσίες μετά τις περιηγήσεις. Γιατί ωραίοι είναι οι έρωτες και οι ρομαντισμοί, αλλά να μην γνωρίσεις και την κουλτούρα της περιοχής; Διαλέξτε το καλύτερο πιάτο και δοκιμάστε το μετά και στην πόλη. Θα θυμηθείτε και τα «καλοκαιρινά».

Να φωτογραφίζετε το ηλιοβασίλεμα αγκαλιά. Για αυτό και μόνο θα επιτρέψουμε και μία selfie.

Τα βράδια είναι ατελείωτα αλλά με διαφορετικό τρόπο. Χαλαρά βράδια με βόλτες, ποτό και συζητήσεις, σας κάνουν να γνωριστείτε καλύτερα και να ερωτευτείτε από την αρχή.

Βόλτα στα σοκάκια για κάθε ζευγάρι, που σέβεται τον εαυτό του.

Σχολιασμός του πιο γραφικού τύπου, που πρωταγωνιστεί σε κάθε τουριστικό μέρος.

Προγραμματισμός ήδη των επόμενων διακοπών.

Αποδόμηση τώρα

Οι κοινές διακοπές θα πρέπει και είναι πολλές χαρούμενες στιγμές, κληρονομιά για τον δύσκολο πάντα χειμώνα, που έρχεται. Μία ακόμα απόδειξη πως η σχέση σου αντέχει και πως περνάς ακόμα καλά. Τα στερεότυπα της γκρινιάρας γυναίκας και του άπιστου άνδρα καλό θα είναι να αποφεύγονται, εκτός αν είσαι ένας από αυτούς, οπότε… περαστικά σου!

Εάν δεν περνάς καλά μαζί του/της, απλά μην πάτε μαζί διακοπές. Οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα, δεν τον οικοδομούν. Οι διακοπές δε χαλούν τη σχέση, όχι τουλάχιστον την ήδη κατεστραμμένη. Για εσάς τους υπόλοιπους, μη φοβάστε και περάστε καλά!! Το καλοκαίρι καραδοκεί….

Comments