10 ελληνικά αξιοθέατα που μάγεψαν την Telegraph - itravelling.gr

Δέκα ελληνικά αξιοθέατα μάγεψαν την Telegraph και έγραψε διθυράμβους για την Ελλάδα. Εσύ πόσα από αυτά έχεις επισκεφτεί; 

Η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο. Τόσο οι ορεινοί προορισμοί για πεζοπορία αλλά και αθλήματα στα χιόνια, όσο και οι παραθαλάσσιοι με τις χρυσαφένιες ακτές και τα επιβλητικά βράχια κερδίζουν τις εντυπώσεις των τουριστών. Η Ελλάδα όμως δεν είναι μόνο τα παραπάνω και η Telegraph το έμαθε και μαγεύτηκε. Η διάσημη βρετανική εφημερίδα ταξίδεψε έως τη χώρα μας και ξεχώρισε αυτή τη φορά δέκα ελληνικά αξιοθέατα, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς στη ζωή του.

Δέκα ελληνικά αξιοθέατα μπήκαν στη λίστα της Telegraph και μας ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα δείχνοντάς μας το δρόμο προς τον πολιτισμό και την παράδοση. Μέρη με μαγευτική θέα, με πολιτισμική κληρονομιά, αλλά και πιο σύγχρονα καλούν τους λάτρεις της Ελλάδας να τα επισκεφτούν. Εσύ πόσα από τα παρακάτω έχεις επισκεφτεί;

Αυτά είναι τα δέκα ελληνικά αξιοθέατα που μάγεψαν την Telegraph:

Ο οδοντωτός στα Καλάβρυτα

10 ελληνικά αξιοθέατα που μάγεψαν την Telegraph - itravelling.gr

Μια αξέχαστη διαδρομή από το χωριό Διακοπτό έως τα Καλάβρυτα. Αυτή η εμπειρία ενθουσίασε τον συντάκτη του άρθρου, ο οποίος μαγεύτηκε με τη vintage πινελιά του οδοντωτού αλλά και τα φυσικά τοπία, που διασχίζει.

Διάβασε περισσότερα για τα Καλάβρυτα ΕΔΩ

Το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό

10 ελληνικά αξιοθέατα που μάγεψαν την Telegraph - itravelling.gr

Το διάσημο αξιοθέατο στην Αμοργό κερδίζει τις εντυπώσεις! Με θέα το Απέραντο Γαλάζιο, την παραλία της Αγίας Άννας, το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, φαίνεται μόνο μέσα από τη θάλασσα. Με μήκος 40 μέτρα και πλάτος 5 μέτρων, μπορείς να το πλησιάσεις από το μονοπάτι με σκαλιστά σκαλοπάτια, που διαθέτει.

Διάβασε περισσότερα για την Αμοργό ΕΔΩ

Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο

10 ελληνικά αξιοθέατα που μάγεψαν την Telegraph - itravelling.gr

Το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης αποτελεί σημείο αναφοράς για την Πάτμο, αλλά και γενικότερα τον χριστιανισμό παγκοσμίως. Βρίσκεται στο λόφο μεταξύ της Σκάλας και της Χώρας της Πάτμου και αποτέλεσε καταφύγιο του Μαθητή του Ιησού, Ιωάννη, όταν εξορίστηκε εκείνος από τον αυτοκράτορα Δομητιανό το 95 μ.Χ.

Ο Πάνορμος στην Τήνο

10 ελληνικά αξιοθέατα που μάγεψαν την Telegraph - itravelling.gr

Ο Πάνορμος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς οικισμούς της Τήνου. Είναι το πιο γνωστό πολιτιστικό κέντρο, όπου από εκεί αναδείχτηκαν σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες. Εκεί μπορεί κανείς να δει τον παραδοσιακό οικισμό αλλά και το μουσείο μαρμαροτεχνίας και το υπαίθριο μουσείο λαϊκής τέχνης.

Τα εγκαταλελειμμένα αγάλματα στην Νάξο

10 ελληνικά αξιοθέατα που μάγεψαν την Telegraph - itravelling.gr

Μπορεί να είναι διάσημη η Τήνος για τα μάρμαρά της, όμως δεν είναι το μόνο ελληνικό νησί. Ο λόγος για τα μάρμαρα της Νάξου και συγκεκριμένα για τα αγάλματα της, που αξίζει να δει κανείς από κοντά. Οι διάσημοι κούροι του νησιού βρίσκονται σε διάφορα σημεία του νησιού, που μπορεί να τους συναντήσει κανείς στις βόλτες του.

Το πάρκο μανιταριών στα Γρεβενά

10 ελληνικά αξιοθέατα που μάγεψαν την Telegraph - itravelling.gr

Τα Γρεβενά έχουν συνδεθεί με την ανάπτυξη μανιταριών και όχι άδικα. Πρόκειται για έναν τόπο, που αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης μανιταριών στα Βαλκάνια. Από το κυνήγι μανιταριών έως την καλλιέργεια και την κατανάλωση, αυτή η εμπειρία είναι κάτι που πρέπει να ζήσει κάποιος που λατρεύει το συγκεκριμένο είδος τροφής και γενικότερα τη γαστρονομία.

Διάβασε περισσότερα για το κυνήγι μανιταριών ΕΔΩ

Οι απόκρυφοι λόφοι στην Πάρνηθα

Η spooky πλευρά της Αθήνας: Τα 9 στοιχειωμένα μέρη της πρωτεύουσας - iTravelling

Αποτελεί ένα σημείο ιδανικό για γυρίσματα θρίλερ. Οι λόφοι της Πάρνηθας κρύβουν πολλούς θρύλους και μπόλικη απόκοσμη ατμόσφαιρα. Με φόντο το Σανατόριο, το Πάρκο των Ψυχών αλλά και άλλα απόκρυφα σημεία και εγκαταλελειμμένα κτίρια, αν θέλει κάποιος να ζήσεις στιγμές μυστηρίου, εκεί είναι το ιδανικό μέρος, σύμφωνα με τον συντάκτη της Telegraph.

Διάβασε περισσότερα για την Πάρνηθα ΕΔΩ

Η λίμνη με τους χαμαιλέοντες στην Πελοπόννησο

10 ελληνικά αξιοθέατα που μάγεψαν την Telegraph - itravelling.gr

Εάν θέλεις να δεις από κοντά αφρικάνικους χαμαιλέοντες, τότε δε χρειάζεται να πας πολύ μακριά, παρά μόνο στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας στην Πελοπόννησο. Εκεί θα δεις έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους στην Ευρώπη, ο οποίος αποτελεί και μεταναστευτικό σταθμό των αποδημητικών πουλιών των Βαλκανίων προς την Αφρική.

Το μουσείο Ψευδαισθήσεων στην Αθήνα

Ήρθαν τα Χριστούγεννα στο Museum of Illusions Athens - itravelling.gr

Εάν βαρέθηκες να σου κάνουν παρατηρήσεις στα μουσεία, ώστε να μην αγγίζεις τα εκθέματα, εδώ θα νιώσεις σαν το σπίτι σου. Το Μουσείο Ψευδαισθήσεων είναι το νέο σύγχρονο μουσείο στην Αθήνα, όπου μπορείς να αγγίξεις ανενόχλητος τα εκθέματα και να ζήσεις μια πρωτόγνωρη εμπειρία ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης.

Διάβασε περισσότερα για το Μουσείο Ψευδαισθήσεων ΕΔΩ

Το μουσείο Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη

10 ελληνικά αξιοθέατα που μάγεψαν την Telegraph - itravelling.gr

Το Μουσείο Ατατούρκ στεγάζεται στο σπίτι, όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στην οδό Αποστόλου Παύλου, πίσω από το τουρκικό Προξενείο και το μεγαλύτερο μέρος του παραμένει αναλλοίωτο από εκείνη την εποχή. Κατά την επίσκεψή σου εκεί, θα δεις πολλές φωτογραφίες από διάφορες στιγμές της ζωής του Κεμάλ Ατατούρκ αλλά και δικά του αντικείμενα και έπιπλα.

Comments